Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Peste 800 de elevi din Bistrita-Nasaud continua programul Digitaliada in anul scolar 2021 - 2022.

Elevii si profesorii din Scoala Profesionala "Tiberiu Morariu" Salva, Scoala Gimnaziala Petris, Scoala Gimnaziala Uriu si Scoala Gimnaziala Sieu din Judetul Bistrita-Nasaud vor continua sa invete anul acesta in laboratoare digitale complet echipate de Fundatia Orange cu tablete si echipamente IT prin programul Digitaliada. In plus, ei vor putea utiliza peste 3.500 de lectii, teste si exercitii pentru diferite discipline, o sectiune noua in Platforma Digitaliada dedicata Evaluarii Nationale, precum si noile ghiduri de predare cu ajutorul resurselor digitale la limba si literatura romana pentru ciclul gimnazial pe care programul le pune la dispozitie gratuit tuturor profesorilor si elevilor din tara. 

"Proiectul Digitaliada ne-a oferit o sansa deosebita pentru a ne dezvolta atat noi ca si cadre didactice cat si elevii din scoala noastra. Am reusit sa ne imbunatatim procesul de invatare, predare, evaluare si sa crestem atractivitatea orelor. Beneficiile aplicatiilor disponibile pe tablete sunt multiple, datorita acestora a fost usor sa captam atentia elevilor nostri si sa facem orele de matematica si TIC mult mai atractive." - Simona Monica German, Director, Scoala Gimnaziala Sieu

 

Peste 800 de scoli (elevi, profesori si parinti) sunt inrolate si utilizeaza Platforma Digitaliada, un sistem de management scolar care pune la dispozitie in mod gratuit toate facilitatile necesare pentru invatarea online, dar si resurse complementare pentru activitatea din clasa. Orice profesor se poate inregistra pe platforma pentru a avea acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, videoconferinte si rapoarte de activitate.

In acest an scolar, platforma vine cu o serie de functionalitati imbunatatite, inclusiv un nou modul prin care toate cadrele didactice inscrise isi pot crea si gestiona propriul portofoliu de lectii virtuale pentru clasele lor, noi aplicatii digitale integrate si un tool colaborativ pentru ca elevii sa poata lucra la proiecte in echipa. In plus, o noua sectiune dedicata pregatirii pentru Evaluarea Nationala cu testari automatizate la matematica si limba romana si feedback personalizat va fi disponibila in curand pe Platforma Digitaliada.

Pe langa platforma de invatare, hubul de resurse Digitaliada.ro pune la dispozitie 12 noi ghiduri de predare prin metode digitale pentru profesorii de matematica, TIC si limba romana, dezvoltate pentru clasele V-VIII. Aplicate pe materia primului semestru, ele includ si 200 de teste noi si fac parte din cele peste 2.000 de resurse educationale pentru clasele I-VIII disponibile gratuit.

"Noile teste, lectii si videoclipuri ii pot ajuta pe elevii ce studiaza in limba romana, indiferent ca sunt in interiorul granitelor sau in comunitati din afara acestora, sa se dezvolte si sa invete mai usor, prin activitati interactive. Mai mult, am inclus in Digitaliada si un set nou de ghiduri pentru profesorii de limba romana, create chiar la initiativa unora dintre profesorii de specialitate din proiect. Noul nivel la care va ajunge Digitaliada se afla in concordanta cu cele mai noi metode de predare interactiva si creativa."  -  Dana Deac, Presedinte Fundatia Orange

Digitaliada este lider al educatiei digitale in Romania si timp de 6 ani si-a concentrat eforturile asupra implementarii si dezvoltarii de solutii digitale in procesul de predare-invatare-evaluare in clasa. Principalul obiectiv al programului consta in gasirea celor mai practice metode, care sa ajute atat profesorii, cat si elevii in adaptarea unui mod de predare si invatare mai facil, cu ajutorul celor mai bune resurse digitale.

Programul de educatie digitala se desfasoara cu avizul Ministerului Educatiei si isi propune incurajarea folosirii tehnologiei la clasa pentru imbunatatirea performantei scolare in invatamantul preuniversitar. Oricine este interesat de predarea si invatarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispozitie, in mod gratuit, resursele online disponibile pe www.digitaliada.ro si poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care incurajeaza dezvoltarea de materiale educationale in limba romana. Fundatia Orange a investit pana acum, in cele sase editii Digitaliada, 3,2 milioane euro si a sprijinit peste 16.000 de elevi din scoli rurale sa aiba acces egal la educatie de calitate.

Pentru a veni si mai mult in sprijinul invatarii online, clientii Orange continua sa beneficieze de trafic de date gratuit, pe tot parcursul anului scolar 2021-2022, la accesarea Platformei Digitaliada, dar si a resurselor educationale din www.digitaliada.ro.

 

Despre Fundatia Orange

Fundatia Orange este o organizatie non-profit care se implica in viata comunitatii prin realizarea de proiecte de filantropie menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundatia Orange a investit peste 6 milioane de euro in cadrul programelor sale ce sustin dezvoltarea comunitatilor vulnerabile si integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea si implementarea tehnologiei si a metodelor digitale in proiecte de educatie, cultura si incluziune sociala. Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati www.fundatiaorange.ro si www.digitaliada.ro.

 

 

0 comentarii3024 vizualizări27 septembrie 2021
rss 2.0
rss 2.0