Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Biblioteca POV21 Chiochis: 7043 de carti donate, zeci de generatii castigate.

Biblioteca POV21 vine in ajutorul tinerilor defavorizati, dar cu dorinta de cunoastere si dezvoltare. Scopul acestui proiect este de a infiinta biblioteci scolare cu cate cel putin 4.000 de volume in localitatile in care elevii sunt privati de accesul la informatii, din diverse considerente.

In cadrul editiei 2021 a evenimentului s-au strans nici mai mult nici mai putin de 7043 de carti pentru Scoala Iuliu Prodan din Chiochis.

Echipa POV21 a conceput proiectul Biblioteca POV21 sub forma unui act de caritate, menit pentru a ajuta si alti copii sa guste bucuria lecturii  diverse. Anul acesta am colectat carti pentru infiintarea bibliotecii la Scoala Gimnaziala Iuliu Prodan, din localitatea Chiochis, judetul Bistrita-Nasaud. 

 

Succesul proiectului 

 

Proiectul nostru a cunoscut un real succes, chiar peste asteptarile organizatorilor atat in anul 2018, cat si in anul 2019. Datorita tuturor elevilor si profesorilor care au luat parte la acest proiect ambitios s-au strans peste 4000 de carti pentru Scoala Gimnaziala "Ioan S. Pavelea" din Runcul Salvei si pentru Scoala Gimnaziala Nuseni. 

 

Rezultate 

 

Biblioteca POV21 Chiochis: 7043 de carti donate, zeci de generatii castigate 

Biblioteca POV21 vine in ajutorul tinerilor defavorizati, dar cu dorinta de cunoastere si dezvoltare. Scopul acestui proiect este de a infiinta biblioteci scolare cu cate cel putin 4.000 de volume in localitatile in care elevii sunt privati de accesul la informatii, din diverse considerente.

 

"Biblioteca POV21 este un proiect tare drag sufletului meu pe care il coordonez de trei ani. Am prins drag de carte datorita invatatoarei mele. Fac parte din echipa POV21 din prima zi in care s-a infiintat, in prezent coordonez toate proiectele educationale. Educatia este cheia care deschide poarta de aur a libertatii. Multumesc Inspectoratului Scolar reprezentat de doamna inspector general Aurelia Dan care a inteles ca ne dorim sa sprijinim elevii prin diverse proiecte educationale. Multumesc tuturor profesiilor, elevilor, prietenilor, colegilor care s-au implicat in proiectul BIBLIOTECA POV21. Au fost zile complicate, apeluri si mesaje care nu se mai terminau, cartile trebuiau adunate contracronometru, oboseala isi spunea cuvantul. Ca printr-o minune cartile au ajuns pe rafturile scolii Iuliu Prodan din Chiochis, colegele mele au inceput numaratoarea, s-au adunat nici mai mult nici mai putin de 7043 de carti. Nu pot sa descriu in cuvinte sentimentele de bucurie care m-au incercat in acel moment. Copilasii de la scoala din Chiochis acum au posibilitatea sa exploreze, sa cunoasca, sa inainteze prin necunoscut catre lumina", declara Bontas Gina, coordonatorul proiectului.

 

Joi, 23 Septembrie cartile adunate au fost transportate la scoala din Chiochis, urmand ca joi, 30 septembrie, sa aiba loc inaugurarea  bibliotecii. De acum, elevii din Chiochis se pot bucura in sfarsit de lecturi scolare, manuale, dar si de diverse romane din domeniul amplu al literaturii, in propria lor biblioteca, amenajata cu ajutorul unor copii, adolescenti si adulti generosi, ce au oferit, timp de trei zile, carti pe care le-au considerat potrivite pentru scolarii din Chiochis. 

Misiunea Grupului TeraPlast este de a oferi solutii eficiente pentru oameni si mediu, prin produse si servicii de inalta calitate. Acestia au devenit anul acesta partener al Asociatiei POV21, in infiintarea Bibliotecii POV21 de la Chiochis.

 

Top 5 scoli implicate in proiect prin donarea de carti: 

-Scoala gimnaziala "Enea Grapini" Sant 1700 carti 

-Colegiul National George Cosbuc 823 

-Anonim 704 

-Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Bistrita 600 

-Scoala Generala numarul 1 Bistrita 516 

-Scoala Gimnaziala Grigore Silasi Beclean 477 IPJ 362

0 comentarii3269 vizualizări28 septembrie 2021
rss 2.0
rss 2.0