Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
1 Decembrie plin de veselie .

Ziua de 1 Decembrie a fost sarbatorita cu mult fast si bucurie la gradinita P.P Strumfii unde prescolarii nostri iubiti s-au imbracat in costume traditionale deosebit de frumoase, au avut parte de multe surprize colorate, au cantat si dansat alaturi de educatoarele fiecarei grupe si nu in ultimul rand au impodobit bradul de Craciun ca in vremurile de demult cu mere, bomboane, portocale si ghirlande.

Pe intreg parcursul acestei saptamani prescolarii nostri au invatat despre importanta zilei de 1 Decembrie, au asimilat o multime de informatii cu privire la steagul Romaniei si culorile acestuia, imnul si mai ales proveninta acestuia, le-au fost prezentate costumele traditionale romanesti cu toate elementele lor specifice si au asteptat cu nerabdare ziua de astazi pentru a putea sarbatori cum se cuvine.

Astazi, dis-de-dimineata au fost intampinati de catre educatoarele lor si de la mic la mare au luat parte la o serie de activitati de neuitat. Au pictat folosind culorile tricolorului, au facut o hora si au cantat colinde, si-au prezentat costumele traditionale multicolore, specifice zonei din care fac parte, avand diverse elemente din portul popular romanesc, au impodobit bradul alaturi de colegii lor iar la finalul activitatilor s-au delectat cu bucate alese, preferatele lor fiind sarmalele si cozonacul cel pufos. Inca o data, ne-au surprins cu bucuria, bunatatea si istetimea lor si ne-au facut mandri sa fim atat de mandri ca suntem romani, ne-au dat prilejul de a ne aminti despre datinile si obiceiurile noastre stravechi si nu in ultimul rand ne-au facut sa apreciem si mai mult frumusetea colindelor. Va invitam sa vizualizati toate fotografiile de astazi pentru a-i observa pe fiecare in parte si a vedea tot ce au pregatit in aceasta zi de sarbatoare.

Le multumim educatoarelor Conea Viorica, Buletic Bianca, Morar Corina, Gafton Vasilica, Puscas Iulia, Pop Bianca, Magdea Emilia, Sirb Anda, Sarb Marcela cat si doamnei directoare Craciunescu Roxana, doamnei director adjunct Maria Bresfelean, doamnei asistente Moldovan Valeria si intregului personal al gradinitei pentru ca au reusit inca o data sa organizeze aceste evenimente atat de speciale pentru cei mici, pe care cu siguranta si le vor aminti sau le vor putea revedea in cutia cu amintiri, pastrate cu atentie de parintii lor. Din partea intregului colectiv al gradinitei P.P Strumfii, va uram un calduros "La multi ani" tuturor! La multi ani, Romania!

 

Prof. Cristiana Chiuzan.

0 comentarii6713 vizualizări01 decembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0