Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 17 Iunie 2024 - 14587
Vernisajul expozitiei "Identity Puzzle".

In 6 iunie 2024, la ora 16,30, la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc", va avea loc vernisajul expozitiei "Identity Puzzle", care contine lucrari ale elevilor de liceu din Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita, realizate in cadrul orelor  de educatie plastica.  Tema abordata este cea a identitatii umane, cu multiplele ei valente, "Identity Puzzle" fiind provocarea de a (ne) descoperi si experimenta umanul in caleidoscopul societatii contemporane. Proiectul uneste o gama larga de tehnici si interpretari, reflectand abordarea ludic-experimentala a profesoarelor Petra Baciu si Codruta Rus. Acestea isi asuma roluri de facilitatori si de colaboratori ce genereaza progres prin problematizare si metode creative. Lucrarile colective, de mari dimensiuni, sunt provocari in care interactivitatea specifica brainstormingului genereaza rezultate inedite prin interpretari nedirijate in cadrul orelor-atelier. Compunerea colajelor pe suprafete monumentale ancoreaza mesajul atat in zona intrapersonala, cat si in cea  interpersonala. Fotografiile si lucrarile individuale contureaza universurile sensibile, subiective si sincere  ale adolescentilor in procesul de autocunoastere. Proiectele de scenografie releva expresivitatea formica a unui obiect in relatia cu identitatea: scaunul, ca element simbolic ce poarta mesaje la interferenta cu teatrul. Pictura, fotografie, ready-made, sculptura, masti, machete,  toate dezvaluie bogatia si potentialul creativ al elevilor si impresioneaza prin varietatea interpretarilor.

 

            Expozitia evidentiaza potentialului elevilor din invatamantul preuniversitar, fiind o pledoarie pentru orele de educatie vizual-plastica in scoala. Acestea trateaza personalitatea elevului ca structura complexa, dincolo de insusirea parametrilor de exteriorizare a lumii vizibile, avand rolul de rafinare a sensibilitatii si de facilitator al exprimarii universului interior imaginar, al emotiilor, al  realului abstract.

 

 

Biroul de presa al CNLR

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2030 vizualizări04 iunie 2024
rss 2.0
rss 2.0