Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 09 Decembrie 2024 - 14587
Echipa AtomicBots scrie istorie la Colegiul National "Andrei Muresanu", Bistrita.

Printre cluburile bine consolidate din Colegiul National "Andrei Muresanu", din Bistrita se numara de doi ani de zile si clubul de robotica, reprezentat de echipa AtomicBots.

In septembrie 2022, 15 elevi ai Colegiului National "Andrei Muresanu", au fondat echipa de robotica a scolii din proprie initiativa, pornind la drum cu mult optimism si ambitie. Adusi impreuna de pasiunea pentru robotica, au facut tot posibilul sa evolueze si sa tina pasul cu celelalte echipe din FTC Romania.

Chiar daca la inceput nu aveau nimic, astazi se bucura de un sediu propriu, de toate ustensilele necesare, de un teren de antrenament si multe altele. Toate aceste lucruri nu au fost obtinute usor, dar, cu ajutorul a trei profesori care le sunt acum mentori, am reusit sa obtinem tot ceea ce si-au propus.

Obiectivul lor principal este sa atinga un nivel de performanta superior in cadrul competitiei First Tech Challenge, punand accent pe excelenta tehnica. Isi doresc sa devina complet independenti din punct de vedere al cunostintelor si abilitatilor, astfel incat sa poata depasi cu usurinta orice obstacol tehnic  si care le-ar putea incetini progresul. Telul lor este sa abordeze orice provocare cu incredere si eficienta pentru a evolua constant si pentru a-si atinge potentialul maxim.

 

Motto-ul lor, care apare si pe materialele promotionale, este "Totul in ultima secunda".

Echipa AtomicBots este organizata in patru departamente principale, fiecare avand un rol bine definit si esential pentru desfasurarea activitatilor si atingerea obiectivelor: Relatii Publice (PR), Marketing, Asamblare si Programare. Departamentul de PR se ocupa de gestionarea imaginii echipei, comunicarea cu partenerii si promovarea activitatilor catre publicul larg.

Marketingul joaca un rol crucial in crearea strategiilor pentru atragerea resurselor, a sponsorizarilor si in cresterea vizibilitatii proiectelor acestora. Departamentul de Asamblare este responsabil de partea practica si mecanica a proiectului, lucrand la crearea si optimizarea structurii si functionalitatii robotului. In acelasi timp, departamentul de Programare dezvolta solutii software inovatoare si contribuie la integrarea acestora cu partea hardware, asigurand performanta si eficienta robotului lor.

Toate aceste departamente colaboreaza strans pentru a asigura succesul in competitia internationala de robotica organizata de FTC.

Robotul lor preferat se numeste "Domnu Radu"!

 

FIRST Tech Challenge (FTC) este o competitie de robotica cu traditie in SUA, care se adreseaza elevilor din clasele 7-12 si care presupune proiectarea, construirea si programarea unui robot.  Competitia se desfasoara si in Romania din anul 2016 sub numele de FIRST Tech Challenge Romania si este organizat de Asociatia Natie Prin Educatie.

Meciurile competitionale se disputa in aliante: - 2 echipe in alianta albastra, 2 echipe in alianta rosie si 4 roboti pe un teren specific de joc. Constructia robotului este bazat pe un kit care este format din piese metalice si/sau plastic, din care se construieste structura si sistemul de angrenare , impreuna cu diferite piese electronice(senzori, sisteme de control, camera video), toate acestea puse in miscare de un dispozitiv bazat pe Android (sistem de operare) programat folosind Java (limbaj de programare),prin sistemul de blocuri de programare, sau alte sisteme de programare Android.

Echipele sub indrumarea antrenorilor, mentorilor si impreuna cu voluntari, dezvolta strategii si construiesc  roboti, bazandu-se pe principii inovatoare, din inginerie.

Premiile sunt date pentru performanta si constructia robotului precum si pentru activitatile echipelor de robotica in comunitate. (Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/FIRST_Tech_Challenge)

prof. Aurelia Hiruta

 

0 comentarii1855 vizualizări23 noiembrie 2024




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0