Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Elevi din 11 scoli beneficiaza de ore de educatie remediala si consiliere psihopedagogica!

Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita - Nasaud, in parteneriat cu Scoala Generala nr. 4 Bistrita, Scoala Generala "Iuliu Artemiu Publiu" Sangeorz Bai, Scoala Generala Rodna, Scoala Generala Reteag, Scoala Generala Vermes, Scoala Generala Bistrita Birgaului, Scoala Generala Vita, Scoala Generala Floresti, Scoala Generala Sinmihaiu de Cimpie, implementeaza pentru al doilea an proiectul  "Fiecare copil educat e un adult castigat!", proiect finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, in valoare totala de 500000 de euro. Incepand cu data de 4 octombrie 2011 si pana la sfarsitul anului scolar, 420 de elevi din clasele I - VIII vor beneficia de ore de educatie remediala desfasurate dupa orele de curs la limba si literatura romana, matematica, istorie, geografie, informatica si limbi straine.

Scopul educatiei remediale este de a imbunatati rezultatele la invatatura a elevilor in vederea formarii compentelor specifice disciplinelor pentru care la final de ciclu de invatamant se sustin evaluari nationale, de a imbunatati frecventa elevilor la orele de curs, precum si de a-si optimiza abilitatile de comunicare si relationare. Elevii care participa la aceste cursuri sunt elevi care au intampinat dificultati in activitatea de invatare sau elevi cu deficiente. Fiecare elev care participa la cursuri primeste rechizite scolare si o gustare la pranz care consta intr-un sandwich si un fruct.

Pentru a obtine rezultate mai bune cu elevii, specialistii de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva nr. 2 desfasoara activitati de consiliere a cadrelor didactice privind abordarea diferentiata a predarii-invatarii-evaluarii, consiliere in elaborarea planurilor de interventie personalizate, elaborarea si utilizarea materialelor educationale, evaluarea psihopedagogica si consilierea elevilor care prezinta diferite tipuri de dificultati (CES, dificultati de invatare, de adaptare, tulburari de limbaj, tulburari de comportament, tulburari afective, deficiente senzoriale).

La incheierea proiectului se anticipeaza ca numarul elevilor corigenti sa scada cu 20%, 40% dintre elevii cu deficiente sa obtina rezulte scolare bune, iar frecventa la cursuri sa creasca si 70% isi  vor imbunatati abilitatile de comunicare si relationare.

 

 

1 comentariu2989 vizualizări29 septembrie 2011




rss 2.0
rss 2.0