Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Reuniune de proiect Comenius in Sicilia.

In perioada 13-16 octombrie 2011 in localitatea Trabia, Sicilia, Italia, pe tarmul Marii Mediterane, s-a desfasurat prima mobilitate din cadrul proiectului multilateral Comenius "De la povestile europene cu animale la scrierea comuna a unei povesti" la care au participat cinci cadre didactice de la Gradinita cu Program Prelungit nr. 3 Bistrita: d-na director Lucica Moldovan si profesoarele Ionela Lazea, Ganea Georgeta, Andra Cadar si Crina Clapou, coordonatorul local al proiectului.

Reuniunea de proiect a fost organizata de Direzione Didattica Statale din Trabia la care au mai participat si membrii echipelor partenere de la Ecole élémentaire de Saint Gérand-de-Vaux si  Ecole Primaire Felicien Barthoux Bellenaves din  Franta, Zespó? Kszta?cenia Podstawowego i Gimnazjalnego nr 13 Gdansk din Polonia, Sö?üt 100. Y?l Atatürk ?lkö?retim Okulu Bilecik din Turcia, Stepaside School, Pembrokeshire din  Tara Galilor (Marea Britanie), 8th  Gymnasio of Trikala din Grecia si Scoala cu clasele I-VIII Sinandrei, jud. Timis, Romania.

Tema  acestui proiect Comenius o constituie educatia ecologica si interculturalitatea, iar obiectivele urmaresc motivarea copiilor de a se implica mai mult in activitatea de invatare prin intermediul povestirilor si legendelor despre animalele din mediul inconjurator apropiat lor.

Intalnirea din Sicilia a avut ca scop cunoasterea partenerilor europeni prin prezentarea acestora in cadru festiv cu participarea autoritatilor locale, dar si  planificarea activitatilor ce se vor organiza cu copiii pentru primul an al proiectului si a urmatoarei intalniri de lucru din martie 2011 in Polonia.

 S-a lucrat la conceperea fiselor descriptive cu animalele din povesti  ce vor fi realizate cu copiii, dar si la elaborarea fiselor de evaluare pentru finalul primului an de proiect si la alegerea povestilor nationale ce vor fi trimise celorlati parteneri.

Partenerii francezi au prezentat site-ul si logo-ul proiectului (ANI-EUROPE) si jocul interactiv Od@ceurope care permite crearea de jocuri educative despre animale pentru copii, in toate limbile vorbite de parteneri.

De asemenea, s-a vizitat primaria localitatii Trabia si scoala gazda, Direzione Didattica di Trabia, participand la activitati demonstrative la grupele de gradinita, dar si la intalnirea cu un scriitor sicilian de povesti pentru copii.

Vizitarea orasului Palermo, aflat la 30 km de Trabia a fost o experienta foarte placuta, incluzand muzeul si Catedrala Palatina, dar si muzeul "Opera dei pupi" care gazduieste o colectie internationala de marionete pentru teatru de papusi.

Acest proiect a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Continutul acestei comunicari reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorului.

 Coordonator proiect: prof. Crina Clapou,

Gradinita cu P.P. nr. 3 Bistrita

0 comentarii2975 vizualizări20 octombrie 2011




rss 2.0
rss 2.0