Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Spiritul Craciunului ne face mai buni.

"Cel care nu are Craciunul in inima, nu-l va gasi nici sub brad" - Roy L.Smith. Spiritul Craciunului atinge pe toata lumea, mari si mici, sanatosi sau bolnavi, aflati mai aproape sau mai departe.

In saptamana premergatoare Craciunului oamenii incearca sa fie mai buni, mai darnici, mai drepti, mai intelegatori. Pentru a trai mai intens aceste sentimente si, totodata, pentru a cunoaste bucuria de a darui, elevii Liceului cu Program Sportiv din Bistrita, in cadrul proiectului "Spiritul Craciunului" initiat de Consiliul Scolar al Elevilor, au donat timp de doua saptamani jucarii, dulciuri si carti care, transformate in pachete, au adus zambetul pe buzele a 40 de copii de la CSEI 1 si 2 din Bistrita. Marti, 20 decembrie, 30 de elevi din cadrul LPS au dus cadourile celor pentru care au fost pregatite. Bucuria celor ce au primit aceste daruri s-a manifestat prin colindele cu care au rasplatit tinerii si, mai ales, prin imbratisarile facute din inima.

Cu lacrimi in priviri, copiii cu deficiente severe ne priveau cu ochii lor senini si curati de parca toata lumina raiului s-a coborat peste noi, cei prezenti acolo. Trairea noastra, cei care am daruit din suflet pentru alte suflete, a fost amplificata atunci cand Ana, o fetita cu sindrom Down, ne-a imbratisat pe fiecare pe rand, spunand fiecaruia "Te iubesc". Pana si natura ni s-a alaturat fiindca, la iesire a inceput sa ninga cu fulgi mari si curati.

Impresionati de gesturile si, mai ales, de starea acestor copii, elevii LPS au promis ca vor reveni sa fie alaturi de ei si cu alte ocazii. Totodata, au invatat ce inseamna voluntariatul, gesturile in favoarea celor in suferinta, solidaritatea  si altruismul. Cu adevarat spiritul Craciunului ne face mai buni, mai toleranti, mai umani.

 

                                                                Profesor: Iuliana Matean

 

 

 

 

0 comentarii2828 vizualizări21 decembrie 2011




rss 2.0
rss 2.0