Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 28 Martie 2024 - 14587
Concertul omagial Tudor Jarda a inregistrat o premiera - punerea in scena a compozitiei Nunta taraneasca.

Cu toate ca in sala a fost foarte rece, interpretii fiind nevoiti sa cante cu hainele goase de iarna pe ei, au fost cateva momente deosebit de emotionante, ca de exemplu: omagierea maestrului Tudor Jarda, prin cuvantarea actualei directoare a liceului prof Liana Bica, care si-a exprimat recunostinta fata de ceea ce reprezinta pt Bistrita, pt judet, pt scoala care-i poarta numele si pt invatamantul muzical romanesc creatia si personalitatea maestrului Tudor Jarda, dar si a celorlati doi patroni spirituali ai liceului, Sigismund Toduta si Nicoale Bretan. Emotinante au fost aprecierile si multumirile fata de cei care au fost studentii maestrului Jarda actualmente profesori ai liceului bistritean, profesorii seniori Richard Zaig si Marioara Buzila primind aplauze si aprecieri deosebite pt intreaga lor activitate, iar dl prof Zaig o diploma de excelenta pentru contributia adusa la punerea in scena a pieselor maestrului Jarda.

Inedit a fost, debutul ca dirijor a unei eleve din cls XI, Melinda Deac care a dirijat interpretarea unei piese a corului Excelsior coordonat de prof Ana Maria Razoare. De asemenea Taraful liceului, coordonat de prof. Codrut Ceoarec a avut  ca dirijor pe unul dintre elevii clasei a XI-a, Lazar Arman, in intrepretarea instrumentala a suitelor de joc din Maramures, Somes si Banat

 Concertul omagial Tudor Jarda a inregistrat  o premiera in ce priveste punerea in scena a compozitiei Nunta taraneasca, de Tudor Jarda, pt prima data interpetandu-se aceasta compozitie de catre Cor si orchestra de camera (corul Excelsior si Orchestra de camera a liceului sub bagheta prof Liana Bica, directorul liceului), o interpetarea emotinanta si o imagine foarte frumoasa a scenei Sinagogii din Bistrita, de care maestrul Tudor Jarda ar fi fost cu siguranta deosebit de mandru.

 De remarcat lipsa reprezentantilor administratiei publice locale si a ISJBN de la concert si manifestarile omagiale Tudor Jarda.

 

 

 
Prof. Claudiu Sular



0 comentarii3038 vizualizări11 februarie 2012




rss 2.0
rss 2.0