Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 26 Iulie 2021 - 14587
Sunt mandra ca avem o astfel de fabrica in oras....(15 poze)

Scoala altfel-a fost o saptamana foarte indragita de elevi. S-au desfasurat multe activitati interesante astfel ca se va face un concurs intre scoli, lansat de ISJ,B-N, fiecare scoala inscriindu-se cu o activitate sau proiect desfasurat in aceasta perioada. Nu cred ca activitatile desfasurate de mine cu elevii mei vor intra in acest concurs, de aceea va prezint aici ce am mai facut noi. Vineri, a fost zi de vizita la S.C. NOVAROM  CONSTRUCT SRL, fostul MEBIS sau MECANICA care inainte de anii 90 avea cam la 1500 de angajati. Acum mai are cam 100 si ceva si un director executiv tanar, inimos si ambitios care lupta pentru a mentine standardele de calitate cu o "aparatura invechita" dupa cum s-a exprimat un elev la finalul vizitei. Este de remarcat totusi ca este o societate comerciala cu capital privat ROMANESC si actionar unic iar 90% din fabricatie se livreaza intracomunitar, in spatiul UE (Italia,Spania,Suedia,Belgia,Germania,Franta) De ce am ales aceasta societate comerciala? Predand FIZICA si CHIMIE le vorbim elevilor despre acoperiri galvanice, transmiterea hidraulica a fortei, prelucrarea metalelor, etc. dar nu avem posibilitatea de a le arata cum se realizeaza aceste lucruri in realitate.Domnul Director Augustin HARANGUS, a avut amabilitatea de a ne primi in vizita si de a ne prezenta intr-un mod ingenios "micul sau imperiu" de la materia prima pana la produsul finit FIER DE CALCAT ASFALT, care este fabricat in intregime in aceasta societate si care reprezinta mandria acesteia. Elevii au avut ocazia sa vada pe viu cum se desfasoara procesul tehnologic si au fost impresionati. Iata doar doua impresii in urma acestei vizite:"Sunt mandra ca avem o astfel de fabrica in oras mai ales ca mai este una in capitala tarii si in alte 6 tari importante din Europa"( eleva cls a VIII-a) "Este uimitor sa vezi cum se infaptuiesc si se prelucreaza unele lucruri. Mie mi-a placut foarte mult vizita aceasta si pot sa spun ca m-a schimbat"(eleva cls VI) Domnul director le-a explicat elevilor unde le vor folosi in practica operatiile matematice, si desenul tehnic daca vor urma un profil mecanic. La sfarsitul vizitei elevele au inmanat domnului director un cadou de la targul de pasti al scolii, realizand astfel doua lucruri: au rasplatit eforturile gazdei noastre si au contribuit financiar la fondul adunat pentru copii defavorizati prin vinderea produselor realizate de elevi.

Grupul a fost format din elevi ai claselor VI C, VI E, VIII E si au fost condusi de profesoarele  Maria POP, Gentiana UNGUR si Dana MORARU.

 

 

Maria Pop.

0 comentarii4690 vizualizări18 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0