Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 26 Iulie 2021 - 14587
Strategia de descentralizare a invatamantului preuniversitar.

Au fost desemnati asistentii suport in cadrul proiectului strategic "Formare de consilieri si asistenti suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a invatamantului preuniversitar"

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, a desemnat asistentii suport in cadrul proiectului strategic "Formarea de consilieri si asistenti suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a invatamantului preuniversitar", ID 4554, prin Decizia Nr.5/4554/14.03.2012. Lista acestora este atasata. 

 Asistentii vor activa in birourile care au fost infiintate la nivelul ISJ/ISMB. Au fost selectate 3 persoane pe judet/municipiul Bucuresti si 10 inspectori la nivelul Biroului Central din Ministerul Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului. Acestia vor acorda consultanta in domeniul descentralizarii, folosind resursele obtinute la formare, biblioteca virtuala a descentralizarii, disponibila pe site-ul www.edudescentralizare.ro, ghidurile, metodologiile si DVD-urile cu informatii realizate in proiect.       

 Acordarea de suport in domeniul descentralizarii se va face prin activitatile derulate de asistentii structurilor operationale infiintate in proiect la nivel central si la nivel judetean/ al municipiului Bucuresti. Prin aceste activitati de consultanta vor putea fi explicate celor direct vizati sau indirect interesati, transferul responsabilitatii privind furnizarea serviciilor de invatamant de la nivel central la nivelul unitatilor de invatamant si al autoritatilor locale, cresterea responsabilitatii consiliilor de administratie din cadrul unitatilor de invatamant, precum si preluarea de noi responsabilitati de catre inspectorii scolari si directorii unitatilor de invatamant in contextul descentralizarii.

 Informarea in scoli si comunitate despre rezultatele proiectului si despre disponibilitatea asistentilor de a sprijini sustenabilitatea demersului realizat de Ministerul Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului va continua prin derularea unei campanii de comunicare care sa operationalizeze circuite de comunicare intre birourile de asistenta, institutiile care gestioneaza competente descentralizate si media. Asistentii vor fi invitati sa participe la conferinta finala a proiectului, devenind, prin furnizarea de consultanta si suport, parte a unei vaste retele de comunicare cu reprezentativitate nationala. Asistentii vor primi sprijin in utilizarea structurilor, mecanismelor si instrumentelor propuse si dezvoltate de proiect.

           

Conferinta finala a proiectului se va desfasura in perioada 27-29 aprilie 2012 la Hotel Sinaia si va implica toti cei 136 de asistenti suport desemnati in proiect.

 

Prin transmiterea de cunostinte de specialitate in domeniul descentralizarii, prin instruirea pe teme de comunicare si de utilizare a aplicatiei informatice create in cadrul proiectului, Ministerul Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului o investit intr-o resursa umana valoroasa pe termen lung, care va sprijini implementarea de instrumente si mecanisme de imbunatatire a invatamantului preuniversitar in ansamblul lui, conform prevederilor Legii educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare. 

 

Lista cu asistentii suport poate fi accesata la urmatorul link:

 

http://www.edumanager.ro/docs/decizie_asistenti_suport.pdf

 

 

 

Adriana Gaftoniuc (adriana.gaftoniuc@osc.ro)

0 comentarii3269 vizualizări25 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0