Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
ZIUA INTERNATIONALA DE ACTIUNE PENTRU CLIMA.

ZIUA INTERNATIONALA DE ACTIUNE PENTRU CLIMA marcata la GRUP SCOLAR AGRICOL BISTRITA. Asa cum bine este stiut de cei care urmaresc CALENDARUL EVENIMENTELOR ECOLOGICE  in fiecare an, in data de 15 mai, se aniverseaza  ZIUA INTERNATIONALA DE ACTIUNE PENTRU CLIMA .

  Aceasta zi a luat nastere datorita schimbarilor climate considerate una dintre cele mai mari provocari ale secolului nostru care ne afecteaza la nivel global.

Schimbarile climatice din ultimii ani au un impact semnificativ asupra ecosistemelor naturale, biodiversitatii, resurselor naturale, si asupra sanatatii umane.

Romania va simti efectele schimbarilor climatice, dupa cum sunt mentionate intr-un raport al Comitetului Interguvernamental pentru Schimbari Climatice: seceta, valuri de caldura, tornade, precipitatii abundente in intervale scurte de timp, inundatii rapide, furtuni puternice si anotimpuri altfel decat ne-am obisnuit.

            Aceste schimbari climatice se fac simtite deja in  tara noastra  implicit si  in orasul nostru ,toate acestea cu efecte negative asupra mediului si omului .

Este important ca opinia publica, in special tinerii, sa fie informati cu privire la impactul pe care il pot avea asupra mediului si ce masuri trebuie luate pentru a preveni aparitia unor astfel de fenomene.

   Pentru a marca " ZIUA INTERNATIONALA DE ACTIUNE PENTRU CLIMA " elevii Grupului Scolar Agricol Bistrita au desfasurat o serie de actiuni(vizionarea de prezenari power point , monitorizarea temperaturii aerului si a solului,alte determinari ), in scopul informarii celor din jur cu privire la faptul ca  traim intr-o perioada in care clima la nivel global se afla intr-o continua schimbare iar noi suntem martorii a din ce in ce mai multe fenomene naturale devastatoare.

Parerea noastra este ca oricine poate lupta impotriva schimbarilor climatice si impotriva poluarii, daca adopta cateva masuri:

-         folosirea automobilului personal numai atunci cand  este nevoie; alegerea unui automobil cat mai putin poluant ; folosirea mijloacelor de transport in comun, a bicicletei sau chiar    mersul pe jos ; inlocuirea becurilor clasice cu becuri cu consum redus,etc.

 

 

Elena Mora

Grup Scolar Agricol Bistrita

0 comentarii2905 vizualizări15 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0