Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Diversitatea - O Sansa in plus pentru viitor.

Luni, 21 mai,  se va desfasura etapa judeteana a concursului national pentru elevi ," Diversitatea - O Sansa in plus pentru viitor", ajuns la a VI-a editie.  Competitia va avea loc la Sc. Gen. Nr. 1 Bistrita, de la ora 14:00 si va reuni trei formatii, de la urmatoarele institutii de invatamant : Grup Scolar Lechinta, Scoala Generala Tureac si Scoala Generala Nr. 1 Bistrita.  Echipele sunt formate din cate cinci elevi , fete si baieti, din care fac parte reprezentanti a cel putin doua etnii. Concurentii trebuie sa treaca de o proba o proba creativ-artistica, respectiv de o proba teoretica ce cuprinde intrebari tip grila din domeniile: educatie civica, istoria, traditiile si obiceiurile minoritatilor nationale. Toate acestea au ca rol promovarea contributiilor diferitelor culturi la patrimoniul si modul de viata din Romania precum si validarea dialogului intercultural ca factor esential pentru dezvoltarea viitoare a societatii multiculturale romanesti si europene. Pregatirea pentru concurs in echipe aduce, ca un rezultat aditional, invatarea mecanismelor lucrului in echipa, dezvoltarea aptitudinilor de comunicare si al unui climat de incredere favorabil obtinerii de rezultate. Elevii care se vor clasa pe primele locuri vor primi diplome si insigne.

Etapa regionala a concursului " Diversitatea - O Sansa in plus pentru viitor" se va desfasura in luna noiembrie, in Timis, Cluj si Botosani, urmand ca etapa finala sa aiba loc la Bucuresti, in luna decembrie.

 

 Biroul de presa

  ISJ Bistrita-Nasaud

  E-mail: birouldepresa@isjbn.ro

  Telefon: 0263 - 213.529 (int. 120)

 

0 comentarii2849 vizualizări17 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0