Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Practica in constructii pentru studentii Universitatii Tehnice Cluj-Napoca.

Studentii Facultatii de Constructii din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) s-au intalnit astazi cu reprezentantii mai multor firme din domeniul constructiilor, care si-au prezentat oferta de stagii de practica. Intalnirea a avut loc in contextul implementarii proiectului "Practica - Primul pas in cariera ta", proiect ce isi propune includerea a 200 de studenti ai UTCN in stagii de practica subventionate.

 Dintre studentii UTCN cuprinsi in proiect, cei mai multi vor proveni de la Facultatea de Constructii, studentii inscrisi urmand sa primeasca fiecare o subventie totala de 430 de lei. Perioada de practica se va derula intre 3 si 24 august, iar la finalul acesteia, in urma evaluarii firmelor si profesorilor, studentii vor participa la un concurs cu premii de pana la 1850 de lei.

 La intalnire au participat mai multe firme de constructii, instalatii si proiectare, printre care Modern Bau, Grup 4 Instalatii, SAWA, TIM, Constructii Napoca, ACI Bistrita, AICI Cluj,  ARCHDESIGN, RH Trust Construct s.a. Reprezentantii acestora au facut o scurta prezentare a societatii si a posibilitatilor de efectuare a stagiului de practica, inclusiv in alte localitati in functie de domiciliul studentilor, si si-au aratat disponibilitatea de a primi practicanti pe santiere la lucrari diverse (biserici, blocuri de locuinte, drumuri, canalizari etc.). La randul lor, studentii au fost interesati chiar sa ramana pe santiere, ca voluntari, si dupa incheierea perioadei de practica, pentru a acumula cat mai multa experienta.

Proiectul "Practica - Primul pas in cariera ta", este finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritara 2 "Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii" Domeniul major de interventie 2.1 "Tranzitia de la scoala la viata activa". Implementat in trei regiuni de dezvoltare din Romania (Bucuresti-Ilfov, Nord-Vest si Centru), prin intermediul unui parteneriat regional intre agentii de dezvoltare regionala si institutii de invatamant superior, proiectul are ca obiectiv general favorizarea insertiei pe piata muncii a 600 de studenti aflati in situatia de tranzitie de la scoala la viata activa. In Regiunea Nord-Vest proiectul este implementat de catre Agentia de Dezvoltare Regionala Nord - Vest impreuna cu UTCN si a fost lansat in 3 aprilie 2012 la Cluj-Napoca. 

 Pentru mai multe informatii referitoare la proiectul "Practica - Primul pas in cariera ta" in Regiunea Nord - Vest puteti sa accesati site-ul proiectului www.eucariera.ro, sa contactati Biroul de Comunicare al ADR Nord-Vest sau pe d-na Corina Iancu, responsabil informare / promovare al proiectului, tel:  0755-777016, e-mail: corina.iancu@nord-vest.ro.

1 comentariu3115 vizualizări17 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0