Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Colegiul National Andrei Muresanu a sarbatorit cu fast 100 de ani de la infiintare.(110 poze)

Mii de fosti si actuali elevi ai prestigiosului colegiu bistritean s-au reunit astazi in curtea unitatii scolare pentru a marca existenta de un secol a invatamantului romanesc la aceasta unitate scolara, care doar pentru o scurta perioada de timp a fost si liceu exclusiv maghiar. (in timplu razboiului al doilea mondial-in timpul ocupatiei hortisto-hitleriste) Manifestarile au inceput in 24 mai cu deschiderea oficiala si prezentarea a 100 de fotografii pentru 100 de ani si lansarea cartii "File din istoria unui Centenar".

Astazi, 25 mai, manifestarile au debutat cu o intalnire dintre profesorii de ieri si de astazi intitulata "Arc peste timp", dupa care curtea unitatii s-a desfasurat intr-o adevarata stafeta a generatiilor, moment coordonat de director CNAM-Camelia Tabara.           In jurul amiezii a fost organizata o intalnire intre absolventii de alta data, dupa care au fost vernisate o serie de expozitii, in diverse sali ale liceului.

Dupa-masa a fost rezervata Zilei Portilor Deschise la CNAM iar sarbatoarea colegiului s-a incheiat cu un spectacol de dans, muzica, teatru, un recital al trupei Incognito si artificii.

 

 

Marius Chiuzan.

0 comentarii2835 vizualizări25 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0