Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
O scoala ca o gradina de flori.(50 de poze)

Bucurie impletita cu emotie, la Colegiul National "Liviu Rebreanu" Bistrita, la deschiderea oficiala a cursurilor in cladirea noua a ciclului primar. "In sfarsit am reusit sa aducem toti elevii invatamantului primar in aceeasi scoala. Sunt convins ca nu vom avea decat de castigat pentru societatea in care traim", declara directorul Constantin Rus.
Cladirea, situata in partea dinspre strada Zimbrului, face parte din Campusul Scolar a carui proiect a fost demarat in 2007, insa in 2009 Ministerul a sistat lucrarile in faza de studiu. Existau in cont doar 50.000 lei. Consiliul Local a fost cel care a sustinut financiar, cu suma de 4.197.990 lei lucrarile, completate din bugetul de stat cu 300.000 lei. "Multumim Consiliului Local si primarului Ovidiu Cretu, care au sustinut realizarea unei scoli cum nu mai exista in Ardeal, de nivel european, care are toate facilitatile, de la apa calda si rece, la sapun lichid si servetele pentru a ne simti cu adevarat oameni. Toate salile de clasa sunt dotate la capitolul IT, cu table cu creta si marker, video-proiector, laptop. Avem o sala multimedia si de spectacole, tabla interactiva, multifunctionale, home-cinema. Scoala este supravegheata video, iar mobilierul este cel mai bun la ora actuala, cu mese reglabile, in cinci culori, fiind ca o gradina de flori. Pana la 1 septembrie dorim sa reamenajam si curtea, doua terenuri de baschet si unul de handbal si o zona verde. Este un vis al meu de a avea o cladire noua in curtea institutiei care mi se implineste dupa 37 ani de invatamant. Sunt fericit, alaturi de micutii elevi, pe care i-am vazut azi plangand de bucurie", spune directorul scolii.
De noua cladire se bucura aproximativ 400 elevi, in 18 sali de clasa. Printre cei care au participat la deschiderea scolii s-au numarat si gradinarii de pe str. Zimbrului, viitorii elevi. "A aparut in curte, parca din senin, intampinandu-ne cu bucurie si veselie: bine ati venit, dragii mei", sunt gandurile despre noua scoala ale elevei Andra.
La inaugurare au participat, alaturi de cadrele didactice, primarul Ovidiu Cretu, viceprimarii George Avram si Adrei Rusu, parintele Bisericii Evanghelice - Johann Dieter Krauss, reprezentanti ai Institutului Francez din Cluj-Napoca, ai constructorului - Mis Grup. Directorul Constantin Rus doreste ca lucrurile sa mearga mai departe, astfel incat, in viitorii ani, cladirea emblema a orasului, sediul central al scolii, sa fie renovata si dotata si ea la standarde europene.

 

Menut Maximinian.

 

 

Foto - Marius Chiuzan.

1 comentariu3584 vizualizări30 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0