Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 15 Mai 2021 - 14587
Bune practici in educatia pentru protectia mediului.

In perioada 14-17 iunie 2012, a avut loc la liceul "Aurel Lazar" din  Oradea editia a V-a a Concursului National "Bune practici in educatia pentru protectia mediului", desfasurat sub sloganul "Viitorul Terrei este in mainile noastre". Activitatea este cuprinsa in Calendarul Activitatilor Educative Extrascolare 2012 al Ministerului Educatiei, Cercetarii Tineretului si Sportului si are ca obiectiv principal diseminarea exemplelor de "bune practici" in activitatea de educatie pentru formarea constiintei ecologice in randul elevilor si pentru protectia mediului, dobandite  prin intermediul activitatilor extrascolare si extracurriculare.

 Conform regulamentului, concursul se desfasoara pe trei categorii: invatamant primar, invatamant gimnazial si  invatamant liceal.

Elevii din clasele I-IV au trebuit sa pregateasca un pliant, care sa ilustreze, prin desen, aspecte din activitatea de investigare a unui areal, 5 fotografii care sa redea exemple de "bune practici" din activitatile extrascolare de educatie pentru protectie a mediului si o sceneta axata pe educatia ecologica (max.7 minute). Elevii din ciclul gimnazial  au avut de  pregatit un afis A3 cu tema "Viitorul Terrei este in mainile noastre",  un pliant, care sa ilustreze, prin text si desen, aspecte din activitatea de investigare si cercetare a unui areal dar si o compunere, care sa surprinda exemple de "bune practici" din activitatile extrascolare de educatie pentru protectie a mediului si relevanta investigatiei intr-un areal.

 

 Judetul Bistrita-Nasaud a fost reprezentat la etapa nationala a acestui concurs de doua echipe ale Scolii Generale " Avram Iancu" Bistrita.

Invatamant primar

  1. Leonard Aurelian Baciu, cls. a III-a
  2. David Dolha, cls. a III-a
  3. Andreea Bianca Moldovan, cls. a III-a
  4. Marius Stefan Tapoi, cls. a III-a

Profesor coordonator- Florentina Deus

        Gimnaziu

  1. Andreea Costinasi, cls. a VI-a
  2. Lorena Ana Duca, cls. a VI-a

Profesor coordonator- Cecilia Precup

Elevii bistriteni din ciclul primar au obtinut premiul II si premiul special pentru realizarea unui pliant  iar cei din ciclul gimnazial s-au clasat pe locul III.

 

                       ISJ Bistrita-Nasaud

                      E-mail: birouldepresa@isjbn.ro

                       Telefon: 0263 - 213.529 (int.120)

1 comentariu4081 vizualizări20 iunie 2012
rss 2.0
rss 2.0