Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Evaluarea nationala pentru elevii clasei a VIII-a.

Evaluarea nationala pentru elevii clasei a VIII-a a debutat astazi cu proba scrisa la limba si literatura romana. In anul scolar 2011-2012, in unitatile de invatamant din Bistrita-Nasaud  au fost inscrisi la inceputul anului scolar,  in clasa a VIII-a,  3236 de elevi. Dintre acestia, s-au inscris la examenul de evaluare nationala  2950. Cei 286 de elevi care nu s-au inscris la evaluarea  nationala sunt corigenti, repetenti sau au plecat in alte judete/tari. Au fost prezenti la prima proba  2914 elevi iar 36 au absentat.

Potrivit Ordinului Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului 5219 din 29 august 2011, pot sa fie centre de examen in cadrul evaluarii nationale, scolile in care invata  cel putin 10 elevi de clasa a VIII-a . De asemenea, pentru a gazdui probele din cadrul evaluarii nationale, unitatile de invatamant trebuie sa detina obligatoriu, camere de supraveghere video in salile de examen. Membrii comisiei judetene impreuna cu  directorii unitatilor scolare cu personalitate juridica au constituit 84 de centre de examen in care sunt indeplinite toate aceste conditii. Proba scrisa la limba si literatura materna se va desfaura in 7 centre de examen. Lucrarile vor fi corectate in 8 centre zonale de evaluare iar contestatiile se vor depune intr-un singur centru, este vorba de Sc. Gen. " Stefan Cel Mare" din Bistrita. La nivelul judetului au fost constituite 15 centre zonale de comunicare.

 

                ISJ Bistrita-Nasaud

            

0 comentarii2856 vizualizări25 iunie 2012




rss 2.0
rss 2.0