Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 25 Iulie 2021 - 14587
Scrisoare catre Einstein.

Draga Einstein, Acesta nu este o scrisoare obisnuita ci gandurile unui tanar oarecare care vrea sa ajunga o personalitate importanta in viata si sa isi exploateze  la maxim capacitatile, implinindu-si visele! Nu sunt diferit de tine,suntem egali: avem maini,ochi, picioare,nas,gura,urechi si o cheie spre succes: mintea! Cu ajutorul ei putem descoperi o multime de lucruri prin munca,cercetare si pasiune! Stiai ca avem un prieten comun?Se afla printre noi,in fiecare zi si uneori chiar nu ne dam seama.Da, Einstein,ai ghicit ! Fizica! Pentru unii reprezinta un dusman: o materie plictisitoare,care umple catalogul de note mici si de absente.Oare doar pentru ei este dusman?...Nu deoarece aceasta poate fi o arma daca ajunge pe mainile unei personae ce o foloseste cu scopuri rele. Fizica,pentru mine, este un univers care guverneaza viata si se afla in fiecare secunda,minut,ora sau zi printre noi!Pentru aceasta "magie" cu care ma atrage, ofer ca tribut  toata atentia,interesul ,respectul si admiratia mea! Poate ca nu sunt ca tine , Newton sau Stephen Hawking , sa revolutionez lumea prin descoperiile mele,dar imi hranesc curiozitatea cu informatii legate de acest domeniu.

         "Universul  Einstein" este un concurs dedicat tie, organizat cu scopul de a atrage,evalua si forma tinerii ca viitori fizicieni. Pentru mine, participarea de anul trecut a fost o sansa, pe care nu am refuzat-o. Coordonat de doamna profesoara Nistor Maria, am putut prezenta lucrarea mea despre Marele Accelerator de Particule de la CERN,lucrare care a fost premiata cu locul al II-lea pe sectiunea fizica teoretica. M-am bucurat enorm pentru ca munca depusa nu a fost in zadar iar , liceul meu se putea mandri cu mine. Premiul acordat mi-a adus o satisfactie sufleteasca, ceea ce ma motiveaza mai departe! Pe langa amintirile frumoase alaturi de ceilalti participanti (discoteca,excursie,plimbari,cantat la chitara...)am mai adaugat o experienta noua,care imi va folosi pe viitor. Sfatul meu pentru tinerii ce vor sa paseasca spre o cariera legata de fizica este sa se implice in activitati, mai ales in acest concurs care are portile deschise tuturor! Aduc multumiri organizatorilor pentru acest concurs minunat si sansa pe care mi-au oferit-o ca sa ma remarc pe acest domeniu,dar si juriului care a fost corect,atent si obiectiv in analizarea lucrarilor. Le doresc mult succes tuturor participantilor din acest an,sa fie documentati si dornici de a se afirma in fascinantul domeniu al fizicii.

Am uitat pe cineva?! Desigur! Pe tine,sursa mea de inspiratie!.Si, ce trebuie sa stie lumea?! Fizica este printre noi, descoperita,  studiata si aprofundata ani la rand, mai ales de tine, care pentru mine, esti un parinte al fizicii . Ar trebui remarcat si constientizat de noi toti, ca ne bucuram de descoperirile si aplicatiile ideilor tale stralucite. Asadar fizica este la indemana oricui si nu se stie niciodata cand apare clipa descoperirii revolutionare  care ar putea transforma niste mici fizicieni in prieteni si colegi de-ai tai, Einstein!

        Acum… trebuie sa imi fac bagajul si sa plec spre Bistrita , unde sigur vei fi si TU acolo! Esti acolo, in fiecare vara, incepand cu anul 2005.De abia astept sa iti simt prezenta si sper sa iti faca placere lucrarea ce o voi prezenta acolo, cat si aceasta scrisoare a mea!

                  Cu respect pentru drumul deschis spre infinit,

                               PAVAL DRAGOS-COSMIN  

              COLEGIUL  ECONOMIC "EMANUIL GOJDU" HUNEDOARA

0 comentarii3290 vizualizări26 iunie 2012
rss 2.0
rss 2.0