Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 14 Mai 2024 - 14587
Premiu in valoare de 5000 lei pentru Scoala Generala din Rebra.

In perioada 21-26 august 2012, s-a desfasurat la Costinesti  activitatea numarul cinci din cadrul proiectului " EDSANO- Educatie pentru Sanatate-Dezvoltarea curriculei modulare pentru invatamantul preuniversitar", derulat de Fundatia  Tineri pentru Tineri prin  Fondul Social European, programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Activitatea a avut ca scop infiintarea, dezvoltarea  si consolidarea de retele de buna practica pentru directorii de unitati de invatamant din mediul rural, si a reunit cadre didactice din intreaga tara. Judetul Bistrita-Nasasud a fost reprezentat de 4 directori : Rus Clarita (  Sc. Gen. Visoara),  Muresan Nicoleta ( Sc. Gen. Rebra), Turcu Marcela ( Sc. Gen.  Sieu Magherus) si Salanta Gabriela ( Sc. Gen. Budacu de Jos).   In cadrul activitatii, delegatii scolilor bistritene au participat la concursul de proiecte educationale " Laboratorul de  educatie pentru sanatate in invatamantul preuniversitar", care a avut ca scop:

-         Incurajarea persoanelor cu functie de decizie din sistemul de invatamant in elaborarea  si implementarea de proiecte educationale de sanatate  care sa raspunda  nevoilor comunitatii rurale

-          Cresterea calitatii ofertei curriculare de educatie pentru sanatate in ceea ce priveste optionalul derulat in clasele mici din mediul rural, prin sondarea si adresarea nevoilor celor care au responsabilitati in managementul unitatii scolare.

Tema concursului- Elaborarea unui proiect educational la nivelul unitatii scolare care sa indeplineasca nevoile de implementare a optionalului de educatie pentru sanatate prin crearea, dezvoltarea si imbunatatirea mediului optim de desfasurare a acestuia.

Din 141 de proiecte prezentate , au fost premiate 5, printre care si cel al Scolii  Generale  Nr.1  Rebra, Bistrita-Nasaud, cu titlul :" O 9 atitudine pentru un zambet fericit".  Premiile au o valoare identica -5000 lei , si vor consta in bunuri /produse/servicii, achizitionate de Fundatia Tineri pentru Tineri in baza  bugetului proiectului castigator . Premiile vor fi trimise la unitatile scolare castigatoare in maximum 6 luni de la incheierea concursului.

 

 

  Biroul de presa

  ISJ Bistrita-Nasaud

  E-mail: birouldepresa@isjbn.ro

  Telefon: 0263 - 213.529 (int. 120)

0 comentarii2842 vizualizări28 august 2012




rss 2.0
rss 2.0