Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Deschiderea anului scolar la Sc. Gen nr.1 Bistrita.(25 de poze)

Chiar daca vremea a fost neprietenoasa la primele ore, emotiile elevilor, parintilor bunicilor, bobocilor incepatori si bineinteles ale dascalilor au umplut curtea SCOLII GENERALE NR. 1, BISTRITA de lumina si bucurie. Festivitatea s-a desfasurat conform obiceiului in curtea scolii si a continuat apoi pe clase, unde fiecare dascal s-a straduit sa faca cat mai placuta aceasta zi! Deschiderea s-a facut cu intonarea imnului national, dupa care a urmat cuvantul doamnei directoare.

Redau in continuare cuvantul de deschidere al doamnei directoare MIA SIGOVAN:

 

 " CUVANT DE DESCHIDERE 

In aceasta dimineata, 17 septembrie 2012 am pasit cu totii intr-un nou an scolar. Cu emotii ma adresez voua, elevilor, dumneavoastra parintilor, cadrelor didactice, invitatilor.

Am deosebita placere de a va anunta ca alaturi de mine traiesc aceleasi emotii d-na prefect ANI BOB, d-na inspector scolar AURORA RAD, noul director adjunct al scolii, d-na profesoara ELENA BORS, consilierul educativ, profesor MIHAIU ANCUTA, presedintele Asociatiei parintilor, profesor NICOLETA TOMA si cei doi olimpici nationali premiati cu argint la olimpiada nationala de matematica- PETRUSCA SERGIU si olimpiada nationala de fizica- DUMBRAVBEAN BOGDAN…..

 

Chiar daca vacanta niciodata nu este suficienta, asteptam cu nerabdare una din cele mai mari sarbatori ale anului, inceperea scolii.

Ne intalnim din nou, in curtea scolii care an de an devine tot mai aglomerata, dar mai calda, mai primitoare, datorita imbunatatirilor aduse, dar, mai ales, datorita dascalilor care, cu truda si migala se apleaca mereu asupra sufletelor de copii, spre a le modela, spre a le imbogati.

Daca anul trecut aveam un numar mai mic de elevi, acum incep cursurile 1077 de elevi in 45 de clase. Cu sprijinul Ministerului Educatiei, al autoritatilor locale, dar mai cu seama al Asociatiei Parintilor, am reusit sa oferim elevilor spatii renovate, mobilier nou in clasele incepatoare, o sala pentru servirea mesei, sala de sport renovata. Cele 3 localuri de scoala isi asteapta invataceii.

Uram bun venit celor 146 boboci in clasa I-a si 103 bobocei din clasele pregatitoare, care, sfiosi, timizi, curiosi privesc in jur, parandu-li-se totul supradimensionat.

Suntem, fara falsa modestie, cea mai buna scoala gimnaziala din judet. Spun asta bazandu-ma pe rezultatele muncii depuse in anul scolar incheiat:

-                    Din cei 117 absolventi ai clasei a VIII-a au obtinut note bune si foarte bune, peste 50% dintre ei, ajungand la Colegiile Nationale Liviu Rebreanu, Andrei Muresanu, Colegiile tehnice  Info-el si Grigore Moisil.

-                    Olimpiadele si concursurile nationale ne-au adus multe satisfactii atat noua dascalilor, cat si elevilor si parintilor. Acesti elevi au fost pregatiti de profesori cu multa pasine si daruire. Tuturor celor care s-au implicat le multimesc inca o data.

 

Dragi parinti, avem o dorinta apriga de a va avea cat mai des in scoala noastra, care este deopotriva, scoala copiilor dumneavoastra. Ne dorim sa colaboram si sa fim impreuna in aceasta inalta misiune a educarii tinerei generatii. Speram sa ne completam reciproc si sa aducem copiilor lumina si cunoastere, buna crestere si omenie. Va doresc sanatate si curaj sa treceti peste obstacole.

 Doresc sa va marturisesc multumirea mea ca sunt colega de cancelarie cu un colectiv de cadre didactice de o valoare profesionala si umana de exceptie. Dragii mei colegi, va multumesc pentru daruirea voastra, pentru profesionalismul de care dati dovada an de an, si va urez sa fiti sanatosi, puternici si rabdatori, pentru ca impreuna sa ducem acesti copii pe o treapta mai sus, pe o treapta a performantelor. 

Va transmit tuturor, elevi, parinti cadre didactice, un an bun, seninatate, liniste si echilibru.  "

Dupa aceasta, elevii condusi de dirigintii lor au pasit spre salile de clasa unde au continuat festivitatea.

 

Prof.  Maria Pop.

.

 

Foto - Maria Pop si Marius Chiuzan.

.

0 comentarii3395 vizualizări17 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0