Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
The Missing Link Concurs de programare web pentru elevi de liceu.

In 15 octombrie s-a dat startul celei de-a 2-a editii a concursului de programare web pentru elevi de liceu "The Missing Link". Concursul este organizat de compania clujeana de web design si dezvoltare Riluri in parteneriat cu Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita. Evenimentul se desfasoara in perioada 15 octombrie - 17 noiembrie si are ca scop crearea unui cadru interactiv in care elevii pasionati de informatica pot intalni dezvoltatori web profesionisti si amatori, pot impartasi tehnici si experienta, pot concura si isi pot depasi limitele.

Tema concursului este elaborarea unui sistem de gestiune pentru un magazin online. Participantii sunt organizati in echipe formate din 2 elevi si au la dispozitie perioada 23 octombrie - 15 noiembrie pentru elaborarea proiectelor.

Concursul se adreseaza elevilor din clasele IX-XII de la toate liceele din judet. Doritorii sunt rugati sa completeze formularul de inscriere de pe site-ul oficial al concursului,  http://www.themissinglink.ro, pana cel tarziu luni, 22 octombrie, ora 18:00.

Comisia de evaluare este formata din Andrei Oltean (director tehnic Riluri), Mark Filipas (director executiv Riluri) si cate un profesor de informatica de la fiecare liceu participant.

Sustinerea proiectelor si festivitatea de premiere va avea loc in 17 noiembrie 2012 in Sala Festiva a Colegiului National "Liviu Rebreanu". (* Elevii si profesorii din Nasaud si Beclean beneficiaza de decontul integral al cheltuielilor aferente transportului.)

Evenimentul se bucura de sprijin financiar din partea S.C. Adventure Camps S.R.L. (Cluj-Napoca), S.C. GravoShop S.R.L. (Cluj-Napoca), Ioana Muresan Photography (Cluj-Napoca), S.C. Multi-Media S.R.L. (Bistrita), S.C. Copy Center S.R.L. (Bistrita) si este sustinut de Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud.

Prin intermediul concursului, echipa Riluri propune implementarea unui model sustenabil de imbinare a mijlocelor de invatare formale si non-formale in cadrul liceelor din Romania, pentru formarea prin competitie si colaborare a viitorilor programatori si antreprenori web.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul: http://www.themissinglink.ro

0 comentarii2947 vizualizări16 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0