Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Sa vorbim despre bani si banci.

Marti 30 octombrie 2012, incepand cu ora 09.30, la Colegiul National "Andrei Muresanu" din Bistrita se vor desfasura activitatile proiectului Bancii Nationale a Romaniei adresat elevilor de liceu "Sa vorbim despre bani si banci".  In cadrul programului au loc conferinte si prezentari sustinute de reprezentantii BNR elevilor, urmate de sesiuni de intrebari si raspunsuri si intalniri cu profesorii de specialitate.

 Proiectul se deruleaza in baza unor protocoale de colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercet?rii, Tineretului si Sportului, activitatile desfasurandu-se pana in prezent in 10 judete, cu participarea a peste 1500 de elevi si 300 de cadre didactice.

Demarat in anul 2011, proiectul are drept grup-tinta, elevii claselor a XI-a si a XII-a, profil economic avand drept obiectiv fundamental sprijinirea educatiei financiare prin insusirea unor notiuni economice de baza si formarea unui vocabular economico-financiar. Principalele tematici promovate se refera la: economisire, credit, dobanda, istoria monedei nationale, principalele atributii, rolul si functiile bancii centrale, criteriile si stadiul procesului de convergenta a Romaniei in zona euro.

"Sa vorbim despre bani si banci" in judetul Bistrita-Nasaud - este o noua etapa a proiectului educational lansat de BNR.

 

0 comentarii2793 vizualizări29 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0