Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Cultura si civilizatie la Bistrita - carte pentru ciclul primar.

Vineri 23 noiembrie, de ora 14.00, in sala de expozitii a Liceului de arta Corneliu Baba de pe str. Dornei din Bistrita, va avea loc lansarea cartii "Cultura si civilizatie la Bistrita-carte pentru ciclul primar".

 inv. Nicoleta Toma.

 

CULTURA SI CIVILIZATIE LOCALA LA BISTRITA - carte pentru ciclul primar. Scop:Stabilirea cadrului informational necesar formarii elevilor din invatamantul primar in respect fata de valorile culturale locale, judetene, nationale si europene.

Obiectiv general:        Promovarea valorilor locale in randul elevilor din ciclul primar, din municipiul Bistrita.

Obiective specifice:    Editare unui material de istoria culturii si civilizatiei locale din municipiul Bistrita pe intelesul elevilor din clasele a III-a si a IV-a care sa fie utilizat in cadrul optionalului de Istoria Culturii si Civilizatiei Locale care se poate organiza la nivelul claselor din ciclul primar.

  Proiectul CULTURA SI CIVILIZATIE LOCALA LA BISTRITA urmareste realizarea unui material tiparit care sa fie utilizat la orele unui optional de istoria culturii si civilizatiei locale la nivelul invatamantului preuniversitar local.

  Materialul cuprinde 20 de teme obligatorii si 10 studii de caz selectate din cadrul istoriei locale de specialistii in acest domeniu. In vederea selectiei invatatoarea Toma Nicoleta colaboreaza cu istoricul Corneliu Gaiu ( sef. Sectiei de istorie din cadrul Complexului Muzeal Judetean Bistrita Nasaud) Vasile Duda ( istoric de arta la Liceul de Arte Plastice Corneliu Baba din Bistrita si specialist in cadrul Serviciului Monumente Istorice din cadrul Primariei Municipiului Bistrita) Günter Klein ( istoric implicat in studierea istoriei locale din perspectiva sasilor bistriteni).

   In dezvoltarea temelor se vor consulta si alti specialisti din domeniul Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita - Nasaud si ai Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

   In cadrul materialului lectia se structureaza pe doua pagini care cuprind texte sub forma unor legende  si ilustratii adaptate varstei ,realizate in cadrul unei colaborari cu Liceul de Arte Plastice Corneliu Baba.

   Materialul va fi realizat si in format electronic pentru cadrele didactice de la clasa.

   Costurile proiectului acopera cheltuielile de tiparire ale materialului, iar continutul acestuia se realizeaza prin voluntariat de catre toti cei implicati in acest proiect.

   Grupul tinta al proiectului il reprezinta toti elevii din ciclul primar de la nivelul municipiului Bistrita cu circa 2800 de elevi, iar cadrele didactice care lucreaza la clasa si parintii acestor elevi devin beneficiari indirecti ai proiectului.

   Consideram ca materialul se poate aplica in mod special la nivelul claselor a III-a si a IV-a, la care se poate aplica prin programa scolara un optional de Istoria culturii si civilizatiei locale, iar materialul tiparit se poate aplica in special la aceste clase cu circa 1400 de elevi, dar materialul se parcurge o singura data, fie la clasa a III-a, fie la clasa a IV-a in functie de programul optional aprobat la fiecare scoala in parte.

  Proiectul se deruleaza prin parteneriatul dintre Scoala General nr.1 si Liceul de Arte Plastice Corneliu Baba care introduc acest optional la nivelul claselor de ciclu primar, dar se urmareste extinderea acestuia la majoritatea scolilor din municipiu.

Durata derularii proiectului:

Proiectul se deruleaza intre 1mai 2012 -10 noiembrie 2012

0 comentarii2947 vizualizări18 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0