Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Cu mic, cu mare de Mos Nicolae.(15 poze)

Pentru noi toti, iarna nu este numai anotimpul zapezii si al frigului, ci si acela al bucuriilor prilejuite de atatea datini si obiceiuri legate de sarbatorirea Nasterii Domnului. Vechi datini romanesti ne ajuta in fiecare an sa simtim si sa traim atmosfera plina de caldura si veselie a Sarbatorilor de iarna. Perioada Sarbatorilor de iarna incepe de la Sfantul Nicolae, cand toata lumea isi aduce aminte cu drag de copilarie. Cu acest prilej profesorii Iuliana Matean, Brics Daniela si Pop Alina de la Colegiul Tehnic Infoel s-au hotarat sa le ofere ocazia elevilor din clasa XI C sa traiasca Spiritul Craciunului alaturi de copiii si educatoarele grupei mari, prof. Georgeta Ganea si Ionela Lazea de la Gradinita cu Program Prelungit Nr. 3 Bistrita.

Elevii au fost intampinati de micuti cu colinde dupa care au impartit cadourile pe care le-au pregatit micutilor. Educatoarele au pregatit 8 centre de arta cu diverse materiale in cadrul carora copiii, impreuna cu elevii au realizat felicitari de Craciun pentru cei dragi. Toti au participat cu drag la activitatea "Cu mic, cu mare de Mos Nicolae", ascultand colinde si amintindu-si cu drag de copilarie precum ne-au relatat ulterior. Alin  a concluzionat: "Vizita la gradinita m-a adus intr-o lume a copiilor pe care am uitat-o de mult timp si in care m-am putut bucura de lucruri simple de care nu ma mai pot bucura la varsta asta". Nicoleta a spus: "Eu m-am simtit foarte bine alaturi de copii si as dori sa mai venim pe la ei". Vizita s-a incheiat cu realizarea unei expozitii cu lucrarile realizate pe care au putut-o viziona si parintii prescolarilor.

La plecare, liceeni ne-au impartasit urmatoarele impresii:

"Mi-a placut mult, sper sa mai am ocazia sa va vizitez. Sarbatori fericite! Vreau iar la gradi JJ"

"A fost super OK sa ajutam pustii de aici"

"Activitatea de astazi a fost foarte interesanta. A fost o experienta placuta sa revenim de unde am plecat, adica sa ne jucam din nou in masutele de la gradinita"

"A fost o zi deosebita! Cred ca o sa mai trec pe aici!"

"A fost foarte frumos si distractiv"

"A fost cea mai tare activitate la care am participat"

"Mi-a placut foarte mult si vreau sa mai vin insa este obositor sa lucrezi cu copiii. Va apreciez foarte mult, educatoarelor!"

"Vreau iar la gradinita"

"A fost foarte bine. Copiii s-au bucurat sa aiba scolari printre ei"

            Copiii de gradinita au fost incantati ca au avut asemenea vizitatori si ca au primit cadouri de la Mos Nicolae. Lui Razvan i-a placut ca au "facut felicitari, au lucrat cu ei, au ras si s-au amuzat impreuna". Lorenei i-a placut ca au "ajutat-o la lipit stelute, clopotei si ingerasi". Toti prescolarii si-au dorit ca prietenii lor mai mari sa ii mai viziteze si cu alte ocazii si le transmit urmatorul mesaj: "Ii iubim pentru ca sunt prietenii nostri si ne-au facut fericiti, ii mai asteptam pe la noi si vrem sa ii vizitam si noi. Ne-ar placea sa ne jucam cu ei in zapada."

 

 

Prof. Iuliana Matean, Daniela Brics si Alina Pop, Colegiul Tehnic Infoel

Prof. Georgeta Ganea si Ionela Lazea, Gradinita cu Program Prelungit Nr. 3 Bistrita.

0 comentarii3164 vizualizări05 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0