Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Spiritul Craciunului la Liceul Sportiv Bistrita.

In preajma sarbatorilor de Craciun, grupul de colindatori de la Liceul Sportiv Bistrita isi reia activitatile de raspandire a spiritului de sarbatoare. Continuand traditia din anii trecuti, de a bucura sufletele tuturor cu crampeie din colindul traditional romanesc, grupul coral a demarat o serie de activitati spre vestirea Nasterii Mantuitorului Iisus Hristos.

Activitatile derulate impreuna cu membrii grupului, desfasurate in cadrul proiectului "Tinerii si spiritualitatea crestina", includ si participari la concursuri de colinde, concerte organizate in spatii publice, prin colaborarea cu alte scoli si institutii.

In urma participarii la festivalul de colinde "Episcop Nicolae Ivan", grupul coral a obtinut locul I, calificandu-se la etapa finala ce va avea loc in 15 decembrie la Cluj-Napoca. De asemenea, munca tinerilor membri a fost concretizata in inregistrarea unui CD de colinde traditionale romanesti, avand binecuvantarea si spirijinul moral si duhovnicesc al Inalt Preasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. Dupa inregistrarea unui prim CD de pricesne, in postul Pastelui, acest proiect muzical puncteaza daruirea sufleteasca a tinerilor si dragostea lor pentru traditie si credinta.

Programul grupului coral in aceasta perioada consta in urmatoarele activitati:

  1. Concert de colinde "Traditia sarbatorilor de iarna- interferente nasaudene si muresene" organizat de Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea Babes-Bolyai, Extensia Nasaud
  2. Concert de colinde la Clubul Copiilor Nasaud
  3. Emisiune realizata la postul de televiziune N1 TV cu tema "Spiritul Craciunului"
  4. Concert de colinde organizat in parteneriat cu scoli din municipiul Baia-Mare, cu deplasarea corului in Maramures
  5. Concert de colinde la Penitenciarul Bistrita impreuna cu profesorii de la Liceul cu Program Sportiv
  6. Concert de colinde la Centrul scolar pentru Educatie Incluziva "Lacrima"
  7. Colindarea Inalt Preasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, iar la intoarcere va fi colindata obstea Manastirii Nicula si a Manastirii Nuseni
  8. Concert de colinde sustinut in parteneriat cu Camera de Comert Bistrita
  9. Concert de colinde la Liceul cu Program Sportiv Bistrita cu ocazia incheierii anului calendaristic.

Grupul coral de la Liceul cu Program Sportiv Bistrita a fost infiintat in anul 2010, sub coordonarea profesorului de religie pr. Tudor Mudure, iar din anul 2012  activitatea de coordonare a fost sustinuta si de catre profesoara de muzica Briciu Nicoleta. Scopul acestui grup coral este de a-i implica pe tineri in cultivarea si dezvoltarea spiritului traditiei religioase si populare si de a-i motiva sa-si focalizeze energia si pe domenii cultural-artistice.

 

Pr. prof. Tudor Mudure.

0 comentarii2933 vizualizări12 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0