Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
PRILEJ DE BUCURIE... (24 de poze)

9 Mai , Ziua Europei, este data la care la Scoala Gimnaziala nr.1 Bistrita, se desfasoara de multi ani un concurs judetean foarte apreciat de participanti, care asteapta cu nerabdare cate o noua editie. Anul acesta am organizat, cu bucurie, editia a IX-a! Partnerii nostri sunt reprezentanti ai EUROPEDIRECT, de la CCI Bistrita, care asigura anual jurizare si premiaza pe cei mai buni.

Scopul acestui concurs este promovarea valorilor eterne, care au devenit si ale U.E., anume: buna colaborare intre elevi, profesori si institutii ale orasului nostru, buna comunicare intre echipaje si coordonatori, prietenia, beneficiile reciproce, cunoasterea U.E., acceptarea diversitatii, promovarea creativitatii, a initiativei, a lucrului in echipa, a concurentei loiale, informarea cu cunostinte utile, cu tehnici de prezentare, aptarea la o societate concurentiala,…

Au participat la concurs 8 echipaje foarte bine pregatite de profesorii lor coordonatori: Delia Nastase -Beclean, Crina Peter-Bistrita, Ana Moldovan- Sinmihaiua de Campie, Paula Burdeti- Nasaud, Adrian Peter- Josenii Bargaului, Geta Lapuste- Bistrita. Fiecare echipaj a fost format din 4 elevi, iar elevii participanti pot fi din clasele a VI-a si a VII-a, in conformitate cu regulamentul concursului, transmis fiecarui profesor coordinator. Desfasurarea concursului precum si cuvantul de deschidere au fost realizate de doamna prof. Ancuta Mihaiu, director educativ al scolii noastre.

La organizarea concursului, si-au adus aportul, cu maxima seriozitate, un juriu al elevilor, parallel cu cel de la Europedirect Bistrita, format din elevii Sfechis Daiana, Puscas Georgiana, Rebreanu Iulia, Basa Maria si Ciolpan George. Doi elevi au fost desemnati reporteri ai concursului, anume: Boyte Raluca si Hedes Giulia. Pentru bunul confort al participantilor din Judet, au stat la dispozitia lor, gata de orice mana de ajutor, elevii Ekert Alex, Maxim Alexandra, Tamas Iulia, Marginean Irina si Dumbravan Bogdan.

Materialele tehnice si toate cele materiale necesare ni le-a pus la dispozitie cu toata amabilitatea doamna Sigovan Mia, directorul scolii.

Acestora, precum si colegilor care ne-au ajutat si ne-au incurajat, care au facut ca reusita actiunii sa fie deplina, le transmit calde multumiri!

Felicit pe toti participantii la concurs, toti sunt castigatori intr-un fel sau altul, precum si domnilor profesori care au transformat in sarbatoare pentru elevii lor acest mare eveniment european!

Crampeie din acest eveniment vi le ofer sub forma de poze, valorificand asfel si efortul si talentul reporterilor!

 

Prof.Geta Lapuste.

0 comentarii3654 vizualizări10 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0