Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Concursul interscolar rural "Ziua Europei" de la Sintereag.

Vineri, 10 mai 2013 s-a desfasurat a 5-a editie a concursului interscolar rural "Ziua Europei". Evenimentul a avut loc la Caminul Cultural din Sintereag. Au participat 50 de elevi de la 5 scoli gimnaziale din judetul nostru: Sintereag, Sieu-Magherus, Sieu-Odorhei, Galatii Bistritei si Uriu. Publicul a fost format din peste 100 de elevi, profesori si insotitori din localitatile mai sus amintite.

Probele concursului au constat in: intrebari din domeniul geografiei si istoriei Europei; desen artistic pe tema data, momente artistice la alegere ( dans popular, sceneta de teatru, recital, etc. ), karaoke si dans modern pe perechi. La finalul celor 6 probe, castigatoare a fost echipa din Galatii Bistritei, aflata la a doua participare la acest concurs. Toti membri echipelor au primit diplome si au fost premiati cu rechizite scolare. Conform traditiei concursului initiat in 2007 si desfasurat anual ( cu doua exceptii, atunci cand Ziua Europei s-a suprapus cu evenimente scolare sau religioase importante ), castigatorii editiei curente au prima optiune pentru a organiza editia urmatoare.

Intre momentele artistice remarcabile ale concursului se pot mentiona evolutiile ansamblul folcloric din Galatii Bistritei, ale tanarului solist folcloric din Sieu Odorhei cat mai ales prestatia impresionanta a ansamblului folcloric Flori de Malin din Sintereag, impreuna cu talentata solista a grupului - Pop Malina Denisa.

Revenind la traditia competitiei, ideea organizarii acestui concurs interscolar judetean mi-a venit in 2007, observand carenta de evenimente artistice, culturale si educationale din mediul scolar rural. Prima editie s-a desfasurat la Nuseni, apoi concursul a fost gazduit de doua ori de Sieu-Magherus, o data de Arcalia si o data de Uriu.

Anul acesta am organizat evenimentul impreuna cu directorul Scolii Gimnaziale Sintereag, doamna Puscas Gheorghina si directorul Scolii Gimnaziale Sieu-Magherus, doamna Turcu Marcela, avand totodata sprijinul domnului primar Bob Ioan, carora le multumesc public pe aceasta cale! Alaturat va trimit o serie de poze reprezentative pentru eveniment!

Feedback-ul pozitiv primit an de an ma indeamna sa organizez in continuare aceasta competitie. Tinta mea este ca acest concurs sa fie tot mai apreciat si eventual anii viitori sa fie organizat in paralel in mai multe localitati din judet. Va invit anticipat anul viitor la Galatii Bistritei!

 

Cu stima, Urs Gavrila,

initiator si organizator al Concursului Interscolar anual "Ziua Europei"

 

 

 

1 comentariu3010 vizualizări13 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0