Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Reprezentantii ISU "Bistrita", SMURD si E-ON au preluat rolul de dascali pentru elevii bistriteni.

In aceasta saptamana, reprezentantii locali ai E.ON Romania, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" (ISU) si cei ai Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) sustin noi lectii de informare preventiva si formare a abilitatilor de prim ajutor, destinate elevilor de la Scolile Generale "Stefan cel Mare", "Avram Iancu" si Colegiul National "Andrei Muresanu".

 Activitatea a debutat astazi la scolile "Stefan cel Mare" si "Avram Iancu" din municipiul Bistrita, la care au participat elevii din cateva clase gimnaziale. Obiectivul urmarit de specialisti l-a reprezentat transmiterea regulilor elementare privind utilizarea gazelor naturale si a masurilor de prim ajutor ce trebuie adoptate in cazul producerii unor evenimente nedorite. Totodata, in acest context, specialistii E.ON, ISU si SMURD le-au oferit posibilitatea celor mici de a pune in practica informatiile primite, acestia invatand cum poate fi stins un incendiu cu probabilitate de extindere, respectiv pasii de urmat pentru acordarea de prim-ajutor.

 Atat interesul copiilor, cat si grija cadrelor didactice pentru preintampinarea unor evenimente nedorite vor fi rasplatite cu truse medicale de prim-ajutor si detectoare de fum.

 Activitati similare urmeaza sa aiba loc in aceasta saptamana si la Colegiul National "Andrei Muresanu" din municipiu.

 Lectiile fac parte din campania nationala de informare R.I.S.C. "Renunta. Improvizatiile sunt catastrofale", demarata in luna noiembrie a anului trecut de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si E.ON Romania, cu scopul prevenirii si constientizarii pericolelor la care se expun oamenii in cazul utilizarii necorespunzatoare a diferitelor surse de energie.

 Pentru mai multe informatii despre campanie, va invitam sa vizitati website-ul R.I.S.C la adresa: www.risc.info.ro.

 

Contact

Marius Rus - Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bistrita Nasaud

Mobil:0748.299.990

 Oana Demian - E.ON Romania

Mobil: 0749.282.579

 Despre I.G.S.U

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U) a fost infiintat in data de 15 decembrie 2004, prin fuziunea Comandamentului Protectiei Civile si Inspectoratului General al Corpului Pompierilor Militari, ca unitate subordonata Ministerului Administratiei si Internelor. La nivel national, I.G.S.U coordoneaza toate organizatiile implicate in managementul situatiilor de urgenta, in concordanta cu principiile existente pe plan international, specifice ONU, NATO, UE si altor organisme la care Romania este parte.


Despre E.ON Romania

Grupul E.ON in Romania este activ pe piata locala in domeniile furnizarii si distributiei de gaze naturale si energie electrica, deservind 2,9 milioane de clienti. Aria de activitate a companiilor E.ON, acopera 20 de judete in partea de nord a tarii. Compania platforma, E.ON Romania, detine un pachet de 51% din actiuni la fiecare din companiile E.ON Energie Romania, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie.COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

 

0 comentarii3423 vizualizări28 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0