Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Concursul interactiv "Micii Biologi".(19 poze)

Astazi, 05 iunie 2013, s-a desfasuratla Scoala Gimnaziala Nr. 1 Bistrita, Concursul interactiv "Micii Biologi". Prestigiul acestui concurs interactiv si atractiv, care a ajuns la a -19 -a editie, a adunat in spatiul scolii noastre 92 elevi de la 23 scoli din judetul Bistrita - Nasaud. Tema din acest an "Rezervatia Biosferei Muntii Rodnei - unicat si maretie…" i-a provocat pe elevii de clasa a V-a si a VI-a sa dovedesca:

o       cunostinte teoretice din lumea plantelor si animalelor;

o       cunostinte despre Parcul National Muntii Rodnei;

o       capacitatea de esentializare, exprimare artistica, vocabular si cunostinte de ecologie si protectia mediului  adecvate varstei lor;

o       simt estetic pentru confectionarea de mascote BIOECO;

Obiectivele noastre au fost:

·        Formarea unor atitudini ecologice la elevi;

·        Promovarea valorilor eco si bio;

·        Valorificarea valentelor creative ale elevilor;

·        Promovarea unor practici noi privind invatarea;

·        Realizarea unui schimb de experienta intre scoli;

·        Promovarea bunelor practici in activitatea de educare;

Credem ca aceste obiective au fost atinse, dovada fiind rezultate foarte frumoase obtinute de elevi  la proba teoretica, ingeniozitatea dovedita in confectionarea ECOmascotelor, entuziasmul cu care au participat la aceasta actiune, seninatatea cu care si-au exprimat sentimentele de mandrie locala privind maretiile naturii din proximitatea lor, bucuria de a interactiona cu alti colegi de generatie din alte scoli!

Multumim d-nei inspector de specialitate, prof. Elena Virtic, pentru initierea in urma cu multi ani a acestui concurs, care a dovedit an de an, ca isi merita prestigiul printre elevii de scoala gimnaziala, si pentru implicarea in organizarea editiei din acest an.

Multumim conducerii Scolii Gimnaziale Nr. 1 Bistrita, d-nei director, prof. Mia Sigovan si colegilor din scoala noastra,  pentru sustinerea activitatii!

Multumim colegilor, profesori de biologie, entuziasti si buni profesionisti,  care nu au intarziat sa implice elevii in activitatea noastra si i-au mobilizat spre Scoala Gimnaziala nr. 1 Bistrita, din toate colturile judetului!

Multumim elevilor pentru ca au dovedit spirit ECO, in armonie cu natura, pe care, de altfel, am sarbatarit-o astazi, cu ocazia Zilei Mediului!

 Asadar, Micii Biologi, de ce n-ar deveni, in timp Mari Biologi… ?

 

Prof. Dana Moraru & Echipa de organizatori

 

0 comentarii3164 vizualizări05 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0