Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
"RESURSELE" - "EU SI ECONOMIA".

In cadrul programului educational international "RESURSELE" derulat ca optional la clasa a VI-a in anul scolar 2012-2013, elevii au experimentat roluri sociale si au exersat activitati similare celor din economia reala dobandind un potential de abilitati si atitudini flexibile si realiste. Acest program precum si programul "Eu SI ECONOMIA", derulat la clasa a VII-a C, in cadrul orei de consiliere si orientare profesionala au fost oferite de JAR (Junior Achievement Romania) care in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, pune gratuit la dispozitia institutiilor scolare programe de educatie socio-economica, antreprenoriala, financiara si de orientare profesionala.

  Astfel elevii au plantat braduti in gradina scolii, au ecologizat gradina scolii si parcul din fata Scolii Gimnaziale Nr.1, Bistrita; au scris o scrisoare in calitate de cetateni implicati, scrisoare avand ca subiect mentinerea curateniei la bloc, in oras, in sala de clasa, in curtea scolii; au formulat o lege privind curatenia in scoala noastra pe care au trimis-o spre dezbatere Consiliului de Administratie al Scolii Gimnaziale Nr.1; iar in 5 mai 2013 au organizat un targ cu produse pregatite de ei. Unii s-au orientat spre produse de patiserie (pregatite acasa de ei) briose, clatite, gogosi, chec, alti au facut bratari sau origami.Cele mai bine vandute au fost produsele de patiserie si limonada. Elevii care au pregatit astfel de produse s-au bazat pe faptul ca la scoala au nevoie de mancare si fiind mereu coada la chioscul din curtea scolii produsele lor vor avea trecere. Vanzarea s-a realizat in pauze fara a deranja desfasurarea orelor si a altor activitati din scoala. Elevii au fost foarte incantati de faptul ca au realizat un rol economic si au obtinut primul lor venit!

 

Prof. Maria Pop.

0 comentarii2905 vizualizări06 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0