Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Elevii saluta decizia ministerului, dar condamna lipsa dialogului.

Consiliul National al Elevilor considera masura adoptata de catre Ministerul Educatiei Nationale privind cresterea ponderii mediei evaluarii nationale la admiterea in invatamantul liceal ca fiind una benefica. Astfel, se asigura o evaluare obiectiva si se elimina discrepantele aparute in unele situatii, in urma notarii subiective din ciclul gimnazial.
 
De asemenea, dorim sa  aducem la cunostinta Ministerului Educatiei Nationale faptul ca structura reprezentativa a elevilor la nivel national nu a fost consultata nici de aceasta data in privinta acestei decizii. Ministerul Educatiei a incalcat dispozitiile art. 80 (1) din Legea Educatiei Nationale, care specifica faptul ca invatamantul este centrat pe beneficiari si deciziile se iau prin consultarea acestora. Avand in vedere faptul ca educatia este definita ca un bun public, comunicarea cu actorii sistemului trebuie sa fie una reala si continua. Dialogul reprezinta mai mult decat comunicare prin intermediul presei.
 
Totodata, reamintim faptul ca au trecut mai mult de 2 ani de la intrarea in vigoare a Legii Educatiei, iar elevii inca nu au un statut aprobat. Ministerul are obligatia de a elabora toate actele normative specificate in lege in termen de 8 luni de la intrarea in vigoare, conform Art. 361 (6).
 
"Masura privind admiterea la liceu permite o evaluare obiectiva a cunostintelor elevilor. De asemenea, prioritatile ministerului pentru acest an ar trebui sa asigure un proces educational corect si transparent. In acest sens, comunicarea cu beneficiarii directi ai sistemului educational trebuie intarita. In prezent, nu putem afirma faptul ca avem un proces educational de calitate, transparent deorece legea nu este integral respectata, statutul elevului nu este aprobat, iar deciziile majore nu sunt intotdeauna luate prin consultarea actorilor sistemului educational."

 Iulia-Flavia MIRON, presdinte al Consiliului National al Elevilor

0 comentarii2814 vizualizări07 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0