Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
"Guvernul Ponta, un guvern al ne-Urgentelor". Guvernarea nimanui.

Cu totii am remarcat zilele acestea, in lumina tavalugului nesfarsit de evenimente, unele dintre acestea mai mult sau mai putin mediatizate, ambitia neclintita a guvernului Ponta de a atinge paroxismul deficitului de competenta profesionala si lipsa nesimtita a masurii in dozarea penibilului si cinismului, indreptate cu o aroganta crunta impotriva bietilor cetateni romani. 
Am asistat mediatic, neputincios, la drama copilasului sfasaiat de maidanezi in plina zi, intr-un parc din Bucuresti, capitala Romaniei, capitala europeana. Nu am cuvinte sa-mi exprim regretul si tristetea care ma incearca, doar amintind in scris, acum, stimati colegi, despre acest teribil incident. Intr-o asemenea situatie tragica, in orice stat de drept autentic, ar fi fost luate, in cel mai scurt timp de la producerea unui astfel de incident, masuri de natura a identifica vinovatii si, mai ales, de remediere urgenta a situatiei grave. 
Stimati colegi deputati, guvernul Ponta a emis 161 de ordonante de urgenta de la venirea USL la putere, in mai 2012, din care 80 de ordonante de urgenta doar in anul 2013. Potrivit art. 115 alin. 4 din Constitutie - Delegarea legislativa - "Guvernul poate adopta ordonante de urgenta numai in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, avand obligatia de a motiva urgenta in cuprinsul acestora". 

Cu toate ca i-au fost adresate nenumarate solicitari privind emiterea unei ordonte de urgenta in acest sens, premierul Victor Ponta, intr-o asemenea situatie tragica, moartea unui copil nevinovat, a lasat sa se inteleaga ca, pentru dansul acest aspect nu reprezinta o prioritate ce trebuie urgent reglementata, deci remediata, declarand "nu eu decid, ci Parlamentul". Domnul fost procuror Victor Ponta pare sa fi uitat de jucaria preferata, instrumentul sau favorit, ordonanta de urgenta, de care a abuzat in cel mai nejustificat si grotesc mod in masurile luate, in scurt timp de la preluarea puterii. Sau poate ca modificarea si adoptarea cu celeritate a ordonantei de urgenta privind legea referendumului sau legea de functionare a Curtii Constitutionale au avut o mai mare greutate in jocurile politice murdare ale USL decat o are moartea unui biet baietel, in constiinta de fier a premierului Victor Ponta.
La o simpla analiza a ordonantelor de urgenta emise de guvernul Ponta, putem constata ca, in acceptiunea umila a premierului Ponta, au constituit reale si serioase "situatii extraordinare a caror reglementare nu putea fi amanata", masuri referitoare la serviciile postale (OUG 13/2013), modificarea unor acte normative din domeniul sanatatii (OUG 7/2013), modificarea legislatiei privind azilul in Romania (OUG 16/2013); organizarea, administrarea si exploatarea pajistilor permanente (OUG 34/2013), in acest ultim caz, o astfel de situatie extrordinara care nu suferea amanare, si deci, necesita adoptarea unei ordonate de urgenta, fiind generata in mod penibil de inlocuirea sintagmei "pasuni si fanete" cu termenul "pajisti".
Va aduc la cunostinta, pe aceasta cale, stimati colegi, ca aceasta declaratie politica nu este menita sa transforme tragedia, durerea si neputinta parintilor si familiei lui Ionut, copilul sfasaiat de maidanezi, intr-o suita de atacuri politice. Menirea acestei declaratii este, in esenta, aceea de a trage un semnal de alarma asupra faptului ca noi, parlamentarii, am fost alesi de buna credinta de poporul roman si ca, misiunea noastra cea mai importana este aceea de hotari asupra directiei politice a statului prin intermediul legilor. Responsabilitatea noastra majora este aceea de a asigura, din punct de vedere legislativ, plenitudinea exercitarii drepturilor, libertatilor si indatoririlor fundamentale ale cetateanului roman, aceea de a-l proteja realmente, de a-i reprezenta interesele si valorile, desigur traduse prin norme de drept adecvate.
Sa nu uitam, stimati colegi deputati, ca la data de 25 noiembrie 2011, la scurt timp dupa adoptarea legii privind eutanasierea maidanezilor, 124 de deputati USL, printre care si domnul premier Victor Ponta, au contestat aceasta lege la Curtea Constitutionala. Astazi am reparcurs motivarile contestatiei celor 124 de deputati USL si am avut de fapt senzatia ca noi, oamenii suntem de fapt caini si trebuie sa ne protejam de oameni, ca atare. Intreaga pledoarie a deputatilor USL nu este decat o suita de non-argumente, care de fapt, apara cainii, si nu oamenii si ca, in mod dezolant, nu se poate traduce decat prin disperarea acestora de a fi preluat puterea, pe atunci acestia aflandu-se intr-o nefericita opozitie. 
Imi permit, pe aceasta cale, sa exemplific, o mica particica din aceasta capodopera de protejare a drepturilor si libertatilor fundamentale ale rasei canine: "Eutanasierea cainilor fara stapan contravine demnitatii umane, intrucat eutanasierea este o masura violenta, traumatizanta, care impiedica libera dezvoltare a personalitatii umane. O asemenea masura este lipsita de proportionalitate in raport cu situatia care a determinat-o, deoarece se inlatura dreptul la viata al acestora ."
Guvernarea USL, o guvernare sufocata de gafe, erori magistrale, abuzuri si mult prea putine solutii practice de oferit, a incetat sa mai surprinda in procesul sau deosebit de agresiv si persuasiv de denigrare a tuturor valorilor unui stat de drept democratic. Guvernarea USL, o guvernare care nu pune niciun pret pe insusi dreptul la viata al cetateanului, nu poate si nu trebuie sa mai supravietuiasca. USL nu mai are dreptul la viata.

Cu deosebita consideratie, 

Deputat PDL - IOAN OLTEAN.

 

 

 

 

La aproape un an si jumatate de guvernare USL, suntem in nefericita situatie, domnilor guvernanti, de a suporta paguboasa dumneavoastra politica prin care  munca milioanelor de romani care trudesc din greu pentru a-si castiga hrana zilnica, va plateste dumneavoastra propria nemunca.

Desi ati preluat de la guvernarea Boc o economie stabila, aflata in crestere, investitiile straine au scazut  fata de anul trecut, pentru ca investitorii straini nu au incredere in politica dumneavoastra iar lipsa unor masuri economice e platita de cetateni prin noi si impovaratoare taxe.

Traim intr-o tara domnilor guvernanti, in care nimeni nu isi asuma responsabilitatea pentru nimic iar acest lucru se intampla pe toate palierele puterii care va apartine, incepand cu factorul de decizie locala si culminand cu admnistratia centrala.

Traim intr-o tara domnilor guvernanti, in care copiii mor pe strazi iar liderul comunitatii nu are curajul sa isi asume o decizie ferma de stopare a unui fenomen.

Traim intr-o tara domnilor guvernanti, in care sintagma ’’mintim poporul cu televizorul’’ este mai actuala ca oricand, premierul Ponta inaugureaza astazi un gazoduct in fata camerelor iar a doua zi santierul si gazoductul dispar.

Traim intr-o tara domnilor guvernanti,  in care ministrii numiti nu isi asuma ministerul pe care il conduc, un exemplu elocvent in acest sens fiind cazul doamnei ministru de la Ministerul Transporturilor,  care dupa ce a fost numita ministru a refuzat sa semneze cel mai important proiect al ministerului, privatizarea CFR Marfa. In aceeasi linie premierul Ponta se joaca de-a v-ati ascunselea cu proiectul Rosia Montana  pe care refuza sa si-l asume.

Neasumarea responsabilitatii domnilor guvernanti, este o bataie de joc fata de cei pe care-i conduceti. Oamenii se simt neajutorati si ai nimanui, pentru ca singurii care isi asuma viata din aceasta tara sunt  doar ei, cetatenii care platesc cu buzunarul si chiar cu viata uneori, lipsa dumneavoastra de decizie.

Fac un apel pe aceasta cale la colegii guvernanti de a se trezi din visul de a fi la guvernare, pentru a nu transforma acest vis intr-un cosmar care sa ne macine atat pe noi membrii opozitiei, pe cetatenii acestei tari dar si pe dumneavoastra, cei aflati in tabara puterii.

 Va multumesc!

 

                                                              Cu stima,

                                               Senator Florian Daniel Cristian

 

 

 

 

 

0 comentarii2835 vizualizări10 septembrie 2013




rss 2.0
rss 2.0