Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Guvernul Romaniei are obligatii internationale privind Rosia Montana !?

La sfarsitul saptamanii trecute, Presedintele Camerei Deputatilor, domnul Valeriu Stefan Zgonea, s-a deplasat in judetul Alba si, mai ales, la Rosia Montana unde s-a documentat in subteran, in galeria-muzeu, pentru o exploatare la suprafata, in cea mai mare cariera prevazuta in Europa, proiectata de catre RMGC. Din multele declaratii publice facute de catre Presedintele Camerei Deputatilor i-a socat si in acelasi timp i-a desteptat pe multi romani urmatoarea: "Guvernul Romaniei are obligatii internationale privind Rosia Montana".

Avand in vedere declaratia adevarata a Presedintelui Camerei Deputatilor si unul dintre liderii PSD, este necesar ca zecile de mii de protestatari, din tara si strainatate, impotriva exploatarii prin dinamitare si cu cianuri a uriasului zacamant de aur, argint, wolfram si alte metale rare de la Rosia Montana, sa insiste pentru a primi raspunsuri clare la cel putin urmatoarele intrebari:

1. Care dintre Guvernele Romaniei si-a asumat si cand obligatii internationale privind Rosia Montana?

2. In ce constau obligatiile internationale ale Guvernului Romaniei privind Rosia Montana?

3. De ce si cu ce scop Guvernul Ponta II a ascuns, pana acum, obligatiile internationale privind Rosia Montana?

4. Care sunt obligatiile internationale ale Guvernului Romaniei in privinta patrulaterului aurifer din Muntii Apuseni?

5. Cine sunt beneficiarii de pe urma obligatiilor internationale asumate de Guvernul Romaniei in privinta zacamintelor de aur, argint si metale rare din Muntii Apuseni, care sunt proprietatea inalienabila a Poporului Roman, conform Constitutiei?

6. Guvernul Ponta II si-a insusit, in unanimitate (prin ministrii din partea PSD, PNL si PC) proiectul de lege al RMGC si l-a introdus in Parlament, in procedura de maxima urgenta, datorita obligatiilor internationale privind Rosia Montana sau din alte considerente si care sunt acelea?

7. De ce si pana cand este sfidat si umilit Parlamentul Romaniei, iar senatorii si deputatii din Comisia speciala pentru Rosia Montana se deplaseaza in aceasta localitate fara a fi instiintati ca au rolul unor pioni politici in scenariul diabolic vizand indeplinirea obligatiilor internationale ale Guvernelor Romaniei, din perioada 1996-2013?

8. Este adevarat sau nu ca primele obligatii internationale ale Guvernului Romaniei privind Rosia Montana au fost asumate in timpul Regimului Constantinescu-Ciorbea, cand a inceput asaltul asasinilor economici si asasinilor politici impotriva numeroaselor si uriaselor bogatii naturale ale Poporului Roman?

9. Pana cand si de ce Guvernul Ponta II sfideaza marea majoritate a Poporului Roman si, mai ales, pe tot mai numerosii protestatari iesiti in strada?

10. Intre obligatiile internationale acceptate de Guvernul Romaniei pentru Rosia Montana s-a prevazut sau nu:

a) folosirea a 150 milioane kg dinamita pentru pulverizarea a patru munti si a patru sate cu tot cu biserici, cimitire, monumente istorice si numeroase imobile proprietate privata si proprietate publica?

b) utilizarea a 200 milioane kg cianura pentru separarea concentratului minier si scoaterea lui rapida din Romania, fara ca autoritatile Statului Roman sa aiba acces la informatiile privind cantitatile exploatate si continutul acestora?

c) producerea celui mai mare dezastru ecologic din Europa in urma celor peste 3.000 de cutremure devastatoare si a infiltrarii cianurii si a metalelor grele in apa freatica si in numeroase ape curgatoare?

d) in cazul in care va fi blocat legal proiectul RMGC, toate cheltuielile facute de aceasta firma internationala, inclusiv pentru actele de mare coruptie si publicitatea agresiva din mass-media, vor fi suportate de Poporul Roman?

11. De ce si pana cand Guvernul Ponta II incearca sa-i pacaleasca pe cetatenii romani cu:

a) majorarea redeventei de la 4% la 6% in conditiile in care, prin contract si actele aditionale, s-a stipulat ca Statul Roman nu are voie sa afle ce cantitate de concentrat minier se obtine la Rosia Montana si se scoate din tara?

b) tainurea informatiei referitoare la faptul ca pentru toate metalele rare de la Rosia Montana, inclusiv cel mai mare zacamant de wolfram din lume, atat in contract cat si in proiectul de lege al RMGC, nu se percepe nicio redeventa, toate bogatiile respective fiind oferite gratuit acelei firme?

c) miile de locuri de munca ce se vor crea la Rosia Montana, cand in documentatia RMGC este inscrisa cifra de 217 locuri de munca in perioada foarte scurta de exploatare, de 16-17 ani?

d) sloganul referitor la neafectarea mediului inconjurator si o dezvoltare durabila dupa dinamitarea si cutremurele devastatoare provocate in Muntii Apuseni, dupa folosirea a 200 milioane kg de cianuri, precum si dupa prabusirea barajului din arocamente, urmate de dezastrul ecologic provocat de cel mai mare iaz de decantare cu cianuri si metale grele din Europa?

12. De ce a acceptat Guvernul Ponta II si majoritatea USL din Parlament santajul si umilirea din partea asasinilor economici si asasinilor politici care actioneaza pentru distrugerea primei exploatari miniere de aur si argint din lume si jefuirea bogatului zacamant de la Rosia Montana?

13. In aceasta saptamana, grupurile parlamentare vor fi informate sau nu de catre ministrii-avocati ai RMGC despre obligatiile internationale ale Guvernului Romaniei si clauzele secrete din contractul si actele aditionale vizand Rosia Montana?

UNITI, SALVAM ROSIA MONTANA !

.

Dr. Gheorghe Funar, Presedintele Partidului Romania Mare

Cluj-Napoca, 2013

0 comentarii2464 vizualizări02 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0