Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Esecul capitalismului romanesc.

Am citit despre "esecul capitalismului romanesc". Care capitalism? Poate cel de cumetrie, care e intr-adevar sortit esecului, fiindca poti fura de la unii oameni citva timp, dar nu poti fura tot timpul si de la toata lumea. Capitalismul de cumetrie si-a impus conduita politica proprie: facem ce facem sa ne conectam la buget, ca altfel murim. Asa se face ca in Romania e posibila orice majoritate, de toate culorile, [am vazut si PRM in alianta cu UDMR!!!], doar pasenta sa iasa, adica binefacatoarea conexiune la bugetul stors de pe fraierii care platesc [fiindca tot in Romania, baietii destepti nu comit aceasta greseala]. Victoria cu 70% [la care s-au lipit repede inca vreo 10-15%, mai putin victoriosi, dar flaminzi] a USL din 2012 nu a fost de bun augur. Prea multi victoriosi reduce rezultatul, fiindca deimpartitul a ramas acelasi, ba a scazut, fiindca luate cu japca, mii de firme mici dar si altele mai mari, au inchis si nu mai platesc dari. Marim darile, marim amenzile, dar din asta nu se imbogatesc romanii, iar bugetul nu devine sac fara fund. Basca ne-am procopsit si cu 200 de parlamentari in plus si e suficienta o vizita scurta la "Casa Poporului Ales" sa vezi ca e bai cu bugetul.

 

Vorba tovarasului Vladinmir Ilici Ulianov, zis Lenin: ce e de facut?

 

Cum mariajul PSD-PNL [nicidecum contra naturii, cum ziceau unii, fiindca ambii vor acelasi lucru si tocmai asta e problema, ca nu ajunge la toti] a inceput sa scirtiie, iata-l si pe d-l. Vasile Blaga, despre care tocmai credeam ca se autoexilase din solidaritate cu Dan Diaconescu, iesind din hibernare [dinsul hiberneaza in toate anotimpurile] si propunindu-ne o solutie politica magistrala: luam putin PNL nemultumit ca sta in rindul doi, sau la balcon [gruparea Tariceanu, Chiliman & Co.], mai luam si ceva PSD [Ioan Rus & grupul de la Cluj, marginalizat ca tov. Iliescu la editura], mai vedem ce ramine din PDL dupa ce am dat afara si ultimul basist, vor mai veni si alti rataciti de stinga, centru si dreapta, de sus si de jos, cind vor vedea ca e rost de ceva si uite cum reusim noi sa formam "o alta majoritate" si sa "producem schimbarea".

 

Domnu’ Blaga, pasagerii de pe Titanic au avut si ei parte de o schimbare, in loc de destinatie, au ajuns pe fundul oceanului. Ei, saracii, nu stiau ca se vor ciocni de un aisberg. Noi stim ce ne asteapta, daca facem astfel de majoritati, alcatuite doar pe principiul foamei de buget.

 

Chiar nu mai crede nimeni ca in tara asta, in afara de fomisti si de milogi exista si oameni care mai au o convingere, care nu se pot alia cu oricine dupa principiul bolsevic al tovarasilor de drum, numai lozul sa iasa?

 

Sa stiti, doamnelor si domnilor care va inchipuiti ca aceasta hora politica ar fi solutia, capitalismul de cumetrie nu duce decit la neofeudalism, la neoiobagie, dar dumneavoastra uitati ca tot din Ardeal s-au rasculat Horia, Closca si Crisan, cind s-a umplut paharul!

 

 

0 comentarii2450 vizualizări09 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0