Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Politica altfel: Identitatea doctrinara de dreapta este mai importanta decit cistigarea alegerilor.

Saptamana care a trecut a insemnat pentru viata politica din Romania racordarea echipelor de imagine la buletinul meteo - sau cel putin asa am fost lasati sa credem.

In mod original a fost inversata cronologia, se vorbeste despre candidati la Cotroceni inainte ca alegerile europarlamentare sa se fi consumat, probabil in speranta ca formatiunile cu candidati promitatori pentru prima functie din stat vor avea sanse mai bune si anul viitor in mai.

Nu este dorinta noastra, a membrilor si simpatizantilor Miscarii Populare din Bistrita-Nasaud, sa analizam in detaliu aceste intimplari, preocuparea noastra principala este in continuare acel contingent de aproape 60% dintre alegatorii romani care nu obisnuiesc sa voteze si pe care noi ne-am propus sa-i aducem in numar cit mai mare la urne.

Opinam ca preocuparile, asteptarile si sperantele acestor oameni sunt mult mai importante decit aranjamentele intre partide si grupari. Noi am promis ca facem politica altfel, iar pentru noi asta insemna ca vom urmari consecventi asteptarile electoratului de dreapta pe care nu-l vom abandona indiferent de ofertele care ar putea veni din partea actualei puteri, chiar daca aceasta putere, instaurata in 2012, are si o componenta importanta cu pretentii de dreapta, manifestate uneori, inexistente alteori si despre care noi credem ca s-a indepartat prea mult de orizontul de asteptare al electoratului initial pentru a mai avea o identitate doctrinara.

Nu suntem nici in tabara acelor partide care ar putea fi de opozitie, dar o fac doar in declaratii de ordin general, lasindu-ne sa intelegem ca o divizare a actualei puteri ar constitui o oportunitate de noi aliante. Noi stim ca orice criza poate constitui si o oportunitate, dar nu dorim sa ne construim nici discursul politic si nici electoratul pe astfel de sanse conjuncturale.

Dezavuam in acelasi timp atitudinea acelor partide care au renuntat la opozitie, asteptind sa fie invitate la guvernare, cu membrii care isi pierd rabdarea si migreaza spre actuala putere fara nici o retinere, cu toate ca altceva au promis electoratului in 2012.

Ne multumim sa ne delimitam de aceste conduite politice, lasam electoratul sa judece si sa actioneze in consecinta.

Ne bucuram ca oamenii cu care stam zilnic de vorba nu si-au pierdut intru totul apetitul pentru politica, si-au pierdut doar rabdarea fata de un anumit fel de politica.

Vom continua sa stam de vorba cu oamenii, considerind ca e mai important sa stii ce asteapta de la tine alegatorii decit sa fabrici scenarii in spatele usilor inchise.

Salutam deschiderea presedintelui nostru, d-l. Eugen Tomac, fata de toate fortele dornice sa contribuie la intarirea dreptei politice romanesti si le transmitem celor care ne vad in aliante si combinatii ca suntem deschisi dialogului cu oricine, iar cei care vor sa conteze pe noi trebuie sa stie ca vor fi obligati sa tina cont si de ideile noastre daca vor avea de gind sa ia in calcul voturile la care suntem indreptatiti.


Cristian Tuturuga 

Presedinte PMP B.-N.

.

Foto - arhiva Bistritanews.ro

0 comentarii2457 vizualizări14 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0