Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 20 Martie 2025 - 14587
SA NU NE CULCAM PE O URECHE... FIE EA SI DREAPTA.

"Pactul Pentru Transilvania si Banat" s-a lansat sambata, 16 noiembrie, la Cluj - Napoca cu participarea unor figuri marcante ale dreptei romanesti. Alocutiunile rostite de reprezentantii Partidului Miscarii Populare, ai Fortei Civice si ai Partidului Democrat, multe dintre ele fiind savuroase, au radiografiat actiunile guvernarii USL si in special perioada ultimului mandat al presedintelui Traian Basescu.

 Orice reforma inceputa de guvernanti intampina scepticismul populatiei in mod  firesc. Sunt studii si carti in care este explicata rezistenta la schimbare a fiecarui individ, chiar daca aceasta schimbare este benefica.

 In politica romaneasca masurile pozitive sunt trecute sub tacere, ca si cand nu le-am dori. Cei care le iau uita de dreptul cetateanului de fi informat. "Faptele vorbesc pentru noi", "Nu avem timp de discutii, noi muncim" sunt argumente invocate de multe ori in interviuri. Desigur, aceasta ar putea fi si o incercare de acoperie a incompetentei. Pe acest fond, adversarii politici speculeaza si distorsoniaza informatia pentru a castiga simpatia electoratului. Uita si acestia de dreptul cetateanului de a fi informat corect. Unde ar fi echilibrul? Cred ca raspunsul a fost dat demult prin gura apostolilor: sa nu tinem minte raul si sa nu apuna soarele peste mania noastra.

 Unificarea dreptei in politica romaneasca poate fi solutia in contrabalansarea puterii discretionare a USL-ului, in conditiile in care se intrunesc simultan doua conditii. Prima dintre ele este realizarea aliantei prin depasirea orgoliilor personale, avand ca tel final binele natiunii, tel situat departe, dincolo de data scrutinelor electorale. Doar sa accezi la guvernare, dar nu pentru a conduce Romania inspre intarirea ei ca stat si pentru recastigarea identitatii nationale, ar fi un act de tradare. Cea de-a doua conditie o reprezinta intentia de vot a electoratului. Deseori a trebuit sa ascult defetismul compatriotilor. Lipsa de incredere in politicienii nostri, alesi de noi dintre noi, inca nu ne ridica semne de intrebare. Unde au trait oamenii acestia, unde au fost educati si de catre cine, intreb retoric. Incontestabil, comunismul a fost importat cu tot cu activistii rusi. A prins radacina in mintile slabe ale unora dintre noi, oportunisti ai acelor vremuri, dar si a catorva intelectuali sedusi de mirajul ideii omului nou creat de… om, si a unei societati perfect cladita… de acelasi om. Au trecut mai bine de 60 de ani de atunci. Isi mai doresc romanii o viata buna?

 O dreapta consolidata in Romania ar fi inceputul unei vieti politice sanatoase. Reusita acestui proiect  ar estompa  petele de pe obrazul intelectualitatii romanesti, aparute in urma abandonului vietii politice dupa 89. Sa-si fi regasit intelectualii "dregatoria la care sunt chemati?"

 

Razvan Citu- vicepres. Departamentul de Comunicare Forta Civica Bistrita-Nasaud.

1 comentariu49 vizualizări18 noiembrie 2013




rss 2.0
rss 2.0