Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Poiana Ilvei - destinatia cu numarul 6 pentru Caravana Agroinfo.

"Asocierea este cuvantul de ordine in agricultura incepand de anul viitor" le-au explicat participantii la Caravana Agroinfo locuitorilor din Poiana Ilvei, in cursul intalnirii pe care au avut-o duminica, 24 noiembrie.

 Intr-o comuna de munte, cu teren agricol cu parcele de mici dimensiuni si gospodarii cu un numar limitat de animale, cum este Poiana Ilvei, cei care se asociaza vor avea sanse mai mari la subventiile si  programele de finantare care se vor derula din 2014 incolo, le-a spus locuitorilor din Poiana Ilvei deputatul Stelian Dolha. "Politica Ministerului Agriculturii din 2014 este de a acorda subventii mai mari pentru exploatatiile din categoria 5-30 de hectare, iar cele sub aceasta suprafata vor fi dezavantajate. Trecerea la vanzarea exclusiva a laptelui conform, din 1 ianuarie 2014, intrarea in vigoare a legii 297 privind stabilirea relatiilor contractuale din sectorul laptelui si tot setul de masuri din zootehnie vor putea fi mai usor suportate de micii fermieri care se asociaza’’, le-a explicat deputatul Dolha, membru al Comisiei de Agricultura a Camerei Deputatilor agricultorilor prezenti la intalnire.

 Stelian Dolha i-a mai indemnat pe fermierii din Poiana sa-si incurajeze copiii sa urmeze profilul agricol: "Trimiteti-va copiii la scoli cu profil agricol. Foarte multe programe din noul PNDR se adreseaza tinerilor, iar unele dintre conditii sunt studiile de specialitate. De altfel unii dintre dumneavoastra au si facut-o deja. Sunt exemple de gospodari in comuna ai caror copii s-au replofilat  inca de anul trecut de pe sociologie si alte facultati umaniste pe Agronomie. E un bun exemplu", a mai spus Dolha.

In cadrul dezbaterilor de la Poiana Ilvei s-a vorbit si despre noile fonduri europene, subventiile acordate incepand din 2014 si mai ales despre provocarile pe care noul an le va aduce crescatorilor de animale. Invitatii deputatului Stelian Dolha si ai primarului comunei Poiana Ilvei, Eugen Cristian Benta au fost directorul adjunct APIA, Daniela Avram, directorul DSVSA Ioan Bogolin, presedintele GAL Ruralis, Cristian Tetcu si seful biroului APIA Nasaud, Stefan Carcu.   

Biroul de presa al deputatului Stelian Dolha.

 

0 comentarii2954 vizualizări25 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0