Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
FEMEI, OPRITI VIOLENTA!

Cu prilejul Zilei Internationale pentru Eliminarea Violentei Impotriva femeilor, Organizatia de Femei Forta Civica BN a organizat o campanie de constientizare si indrumare a populatiei Bistritei, in legatura cu acest flagel al societatii in care traim. Membrii partidului au impartit fluturasi continand datele de contact ale institutiilor si organizatiilor bistritene menite sa ajute persoanele in aceasta situatie, si au stat de vorba cu cei intalniti pe strada.

Actiunea a fost primita cu aprecieri pozitive, oamenii exprimandu-si dorinta tragerii unui semnal de alarma in ceea ce priveste aceasta problema. Majoritatea au avut de relatat intamplari prin care au trecut cunostinte apropiate lor, victime ale violentei domestice. Fie ca au fost nevoiti sa sune la 112, alarmati de situatiile conflictuale iscate intre vecini, fie indignati de gradul scazut de educatie din mediul rural, unde au semnalat un numar mai mare de astfel de incidente, comparativ cu mediul urban, bistritenii admit ca devine tot mai greu de evitat agresivitatea la care sunt martori in viata de zi cu zi.

 

Concluzia zilei de duminica a fost una cat se poate de evidenta la final. Este necesara si considerata binevenita de catre populatie, derularea actiunilor de informare si educare in ceea ce priveste violenta in familie si in special impotriva femeilor, precum si promovarea si cresterea vizibilitatii institutiilor abilitate in acest sens.

 

Organizatia de Femei- Forta Civica Bistrita Nasaud.

0 comentarii2422 vizualizări25 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0