Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Taxe utile...? Sedii de partid cadou?

Consilierii locali sunt convocati intr-o noua sedinta ordinara a Consiliului Local Bistrita maine 18 Decembrie 2013. Va fi o sedinta cu multe proiecte de hotarare pe ordinea de zi, tema taxelor si a impozitelor locale pentru anul 2014 fiind doar una din aceste puncte.                                                                           Trebuie sa specificam faptul ca desi initiatorul proiectului care se refera la taxele si impozitele locale sustine ca nici o taxa nu va creste anul viitor, vorbim totusi de o propunere de crestere pentru anul 2014 cu un procent de 5 % a cotei pentru cladirile care nu au fost reevaluate in ultimii 3 sau 5 ani anteriori anului fiscal de referinta. Cu siguranta multe dintre taxele locale nu isi au rostul sau sunt prea mari si m-as opri aici doar la una dintre ele si anume, la taxa speciala pentru oficierea casatoriilor in zilele de sambata si in sarbatorile legale care ar trebui sa dispara.   

            Aceasta taxa nu se plateste in acele orase a caror administratii inteleg ca tinerii casatoriti trebuie ajutati cu ocazia infintarii unei noi familii, indiferent de momentul oficializarii casatoriei. Si atunci ne intrebam: Merita si tinerii bistriteni care se vor casatori in anul 2014 sa fie scutiti de plata acestei taxe?...cu siguranta DA.                                     

Un alt proiect de hotarare se refera la inchirierea directa a spatiului de pe Aleea Ineu din municipiul Bistrita si anume spatiul fostului punct termic situat aici, in favoarea PNL si PSD. De-a lungul acestui an majoritatea din Consiliul Local Bistrita a dorit sa dea o destinatie cu o anumita preferinta acestor foste puncte termice, lucru care nu s-a intamplat dupa o consultare publica cu cetatenii din zona fiecarui spatiu de acest fel, asa cum au cerut unii consilieri si cum ar fi fost corect. Astfel, vedem cum cei din USL asteapta sa primeasca cadou si cu dedicatie din partea municipalitatii, unul dintre cele mai mari puncte termice ca si suprafata din municipiu, chiar daca vorbim de un spatiu dezafectat care sa aiba destinatia de sediu pentru cei din PSD si PNL.

Sa fie acesta cadoul de Mos Craciun?...vom vedea cum vor vota majoritatea consilierilor locali in sedinta de miercuri.

 

Mihai SARMASAN - Consilier Municipal PDL,  

                                      Presedinte TDL Bistrita.

 

0 comentarii2149 vizualizări17 decembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0