Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 26 Septembrie 2022 - 14587
PROPUNERILE CONSILIERILOR PER - IN CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI BISTRITA PENTRU BUGETUL MUNICIPIULUI PE 2014.

A- Alocarea de sume pentru atingerea urmatoarelor obiective:

1.      Mutarea depozitului de deseuri menajere existent, ( catalogat de catre Primaria Bistrita  ca " provizoriu " )  de langa raul Bistrita, la depozitul  de deseuri de langa Tarpiu.

2.      Construirea unui teren de sport in cartierul Subcetate - cel putin de dimensiunea unui teren de handbal cu marcaje si instalatii pentru jocul de minifotbal si baschet.

3.      Amenajarea unui nou parculet al tinerilor in zona ANL cartier Subcetate, avand in vedere numarul mare de locuitori si distanta apreciabila fata de Parcul Municipal.

4.      Iluminatul terenului de baschet de pe Liviu Rebreanu.

5.      Alocarea de sume pentru refacerea gardului si aleilor si iluminatul cimitirului municipal.

6.      Alocarea in bugetul local pentru anul  2014 a unor sume consistente pentru fondul de mediu (necesare  pentru  taierea arborilor bolnavi si  completarea " perdelei verzi" cu arbori tineri, si alte lucrari avand tematica  de mediu  etc.)

7.      Finalizarea proiectarii  - pistelor pentru biciclete -  si organizarea licitatiilor publice pentru construirea acestora.

 

B         Intocmirea  de  studii  de  fezabilitate,   in anul 2014 pentru:

1.      Largirea la trei benzi a Drumului Tarpiului.

-         Se urmareste  decongestionarea traficului in zona capelei municipiului si fluidizarea circulatiei inspre Liceul Agricol si penitenciar.

2.      Iluminatul Strazii Tarpiului de la capela si pana dincolo de Leoni.

3.      Amenajarea  santurilor  betonate situate in partile laterale ale drumului DN-17 in  localitatile componente  Viisoara si Unirea, prin acoperirea  lor  cu  placi  din  beton  armat .

-          Se urmareste  evitarea accidentelor  de circulatie si  totodata crearea unor benzi  de avarie (parcare)  a  drumului  DN 17 .

4.      Amenajarea statiilor de autobuz, existente   pentru traficul intern    prin construirea unor sarpante  si dotarea lor cu  banci  si  cosuri de gunoi.

-          Se urmareste  protejarea cetatenilor  de intemperii   si  asigurarea unui mod  civilizat  de asteptare  a  autobuzelor.

5.      Construirea a doua sensuri giratorii  pentru traficul auto,  amplasate la intersectia str. Avram Iancu cu str. Stefan cel Mare   si a strazii Stefan cel  Mare  cu str.  C.R.Vivu  ( langa podul  spre Jelna) .

-  Se urmareste  fluidizarea  traficului rutier intern si evitarea accidentelor de circulatie.

 

C         Intentii privind promovarea unor HCL

1.      Amenajarea  urbanist-peisagistica  a spatiilor verzi,  urbane  existente dintre blocuri, prin desfintarea  totala sau partial a celor existente , crearea unor spatii verzi sistematizate (crearea unor locuri de joaca  pentru copii  si  pentru  promenada) si colaborarea cu  Asociatiilor de Proprietari  pentru intretinerea lor, cu  participarea  anuala la concursul organizat de Primaria Bistrita " Cea mai frumoasa gradina"..

 Se urmareste  :

 - desfintarea  gardurilor  unor " gradini  " infintate de locatari  confectionate din deseuri  metalice  si nemetalice prevazute uneori cu sarma ghimpata si redarea lor in serviciul public.

 - desfintarea unor gradini de zarzavaturi sau gradini mixte  ( flori si legume, impreuna ) dintre blocuri , taierea  unor copaci cu coronament  mare  plantati   langa blocurile de locuinte ( care pot afecta stabilitatea fundatiilor )   de catre cetateni, care nu au   respectat   normele de urbanism,  cu privire la spatiile verzi  si replantarea unor  copaci   a caror crestere sa aiba un  coronament adecvat,  prevazuti   intr-un plan urbanistic unitar  organizat  pe cartiere ,  aprobat de C.L - Bistrita.

2.      Amenajarea strazilor  Codrisor  si  Viorelelor  prin  turnarea unui covor de asfalt,  strazi situate intre  strandul  municipal " Codrisor"  si podul  " Jelnei".

-  Se urmareste  fluidizarea  traficului rutier intern prin realizarea unui    "  inel "  de circulatie pentru  autoturismele  care au traseul spre  Jelna,  str. Ghinzii , str. Mihai Viteazul , Zavoaie  si nu numai , in cazul in care se va construi  podul " Berariei" din  zona Kaufland.

3.      Reinfiintarea unui obor de animale si cereale in sprijinul micului crescator de animale si a cultivatorului. Amplasare intr-unul dintre cartierele orasului (Sigmir, Sarata, Unirea).

4.      Reinfiintarea unei piete cu produse strict ecologice cu certificate de producator, amplasat in Piata Mica cu cel putin 10-15 mese asa cum a mai fost odata.

5.      Amplasarea de camere de supraveghere pe malurile Raului Bistrita in punctele nevralgice unde se arunca permanent deseuri: puntea spital TBC, podul Jelnei, in spatele Stadionului Jean Padureanu, Str. Victor Babes (la intrare, zona cea mai afectata), in Zavoaie (zona Kaufland).

6.      Amplasarea unui stavilar metalic de retinere a deseurilor pe Raul Bistrita in amonte de oras si curatarea periodica (de exemplu contract cu Penitenciarul Bistrita).

7.      Refacerea locasurilor pentru arborii de aliniament pe strazile care au fost dalate si unde prin nesupravegherea acestor lucrari au fost acoperite aceste spatii cu dale. Achizitionarea de arbori valorosi ca pe Str. Odobescu.

8.      Pentru cetateni, tineri, impatimiti si care cerceteaza bolta cereasca, ne dorim cumpararea unui telescop si amplasarea lui intr-un loc adecvat.

 .

Alexandru Marian TONIUC

Maxim GAGEA.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii2492 vizualizări29 ianuarie 2014
rss 2.0
rss 2.0