Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Reducerea la jumatate a ratelor se va simti in buzunarele romanilor.

Deputatul PSD Mihai Sturzu, presedinte al TSD,  a declarat astazi ca reducerea ratelor la banci, timp de doi ani, pentru persoanele cu venituri de pana la 1600 de lei, va incuraja consumul si cresterea economica. Deputatul considera ca, prin aceasta masura, guvernul Ponta ajuta nu doar populatia supraindatorata, dar si economia.

                     "Masura negociata de Guvernul USL cu FMI si Comisia Europeana, privind reducerea ratelor la jumatate, timp de doi ani, pentru persoanele cu un venit de pana la 1600 de lei, este benefica pentru economie. Astfel, celor 907.000 de posibili beneficiari, multi dintre ei tineri, le vor ramane mai multi bani in buzunar, iar acest lucru va duce la cresterea consumului intern, prin urmare, la stimularea economiei. Impactul bugetar al acestei masuri este de doar 0,1% din PIB, in timp ce beneficiile sunt mult mai mari.

                     Daca 2014 este an electoral, asta nu inseamna ca Guvernul trebuie sa faca o pauza si sa nu mai ia nicio masura economica sau sociala. Atunci cand guvernul implementeaza politici care vin in sprijinul oamenilor, al celor aflati in dificultate, demagogia criticilor de serviciu se intoarce impotriva lor. Aceasta masura ajuta si economia, dar si populatia supraindatorata si, dincolo de minciunile celro din opozitie, reducerea la jumatate a ratelor se va simti in buzunarele romanilor", considera Mihai Sturzu.        

.

Foto - arhiva Bistritanews.ro   

 

0 comentarii2464 vizualizări05 februarie 2014
rss 2.0
rss 2.0