Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
"In esenta am dorit ca noul Cod Rutier sa aduca reglementari substantiale in privinta cresterii sigurantei in trafic"

Comisiile de Administratie Publica, Aparare si Juridica din Senatul Romaniei au dezbatut si votat prevederile noului Cod Rutier, senatorii liberali votand impotriva sau abtinandu-se la vot. Motivul votului de abtinere sau impotriva  noilor prevederi, l-a constituit faptul ca desi filosofia de la care s-a pornit pentru noul cod rutier era una de crestere a sigurantei in trafic, proiectul de lege propus initial precum si modificarile aduse de amendamentele aprobate de-a lungul dezbaterilor s-a ajuns la a se supune votului un nou cod rutier  care nu indeplinea criteriul de baza enuntat anterior.

          "Dupa finalizarea discutiilor s-a ajuns la perceptia ca noul Cod Rutier in esenta nu face altceva decat sa creasca cuantumul valorii amenzilor. Senatorii liberali s-au aplecat in principal asupra aspectelor din lege care vizeaza reglementarile in privinta cresterii sigurantei rutiere,reglementari inca insuficiente in noul cod rutier propus si nu asupra majorarii amenzilor", a precizat senatorul liberal Ioan Denes, membru al Comisiei de Administratie Publica a Senatului.

          Raportul proiectului de lege pentru modificarea si completarea OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice a fost supus, marti, votului senatorilor reuniti in cadrul Comisiei Juridice, Comisiei pentru Aparare si pentru Administratie publica, dar nu a intrunit voturile necesare pentru a fi adoptat.Au fost un numar de 12 voturi-"pentru"-fiind necesare pentru un raport favorabil de-un numar de minim 13 voturi, drept urmare noul cod rutier cu amendamentele admise a primit un raport negativ din partea celor 3 comisii. Urmeaza ca noul cod rutier sa se discute in plenul Senatului Romaniei.

          .


Parlamentul Romaniei,  Senat   , I N T R E B A R E

 Adresata: ministrului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, domnului viceprim-ministru Liviu Dragnea

De catre domnul senator: Ioan Denes

Circumscriptia electorala: 6 - Bistrita - Nasaud

Colegiul electoral: 2

Grupul Parlamentar: PNL

Sedinta Senatului din data de: 10 februarie 2014

 Obiectul intrebarii: Modul de distribuire al ajutoarelor de la UE

           Stimate domnule viceprim-ministru,

          Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi preciza care este stadiul distribuirii alimentelor destinate persoanelor cu venituri mici, alimente care sunt incluse in Planul European de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (PEAD) al Uniunii Europene, care a fost modul in care s-au distribuit aceste alimente in perioada de iarna si cate personae nu au primit aceste alimente si din ce motiv nu s-a facut distributia lor catre acestea. Solicit acest raspuns atat pentru situatia la nivel national cat si la nivelul judetului Bistrita-Nasaud.

          Va multumesc si va asigur de intreaga mea consideratie!

  Solicit raspuns scris.

 

Data,                             Senator PNL,

10.02.2014                      Ioan Denes.

.

Foto - arhiva Bistritanews.ro

0 comentarii2527 vizualizări11 februarie 2014
rss 2.0
rss 2.0