Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Radu Golban - Europarlamentarul Societatii Civile.

N-a vazut Bruxellesul ce poate Romania! Am decis sa candidez la europarlamentare. Independent. Eu nu voi sta cu mainile in san la Bruxelles. Sunt un roman care s-a dedicat Romaniei si intereselor ei: am spus adevarul chiar si cand era incomod. M-am batut mereu pentru cauza in care am crezut, indiferent de consecinte. De acum inainte, putem lupta impreuna ca sa fim tratati ca parteneri egali in plan european. In cei cinci ani de cand Romania este reprezentata de 33 de europarlamentari nu am auzit de nicio initiativa parlamentara care sa promoveze cu adevarat interesele tarii.

Europarlamentarii nostri au tras sfori politice pentru ca politicienii corupti de la Bucuresti sa ramana in functii. S-au lasat cumparati si manevrati de grupurile de lobby de la Bruxelles, au actionat ca mercenari ai propriilor interese si au uitat de interesele romanilor. Au fost trimise la Bruxelles personaje create in laboratoarele politicii dambovitene care nu ne reprezinta. EBA ne-a facut de ras in Parlamentul European cu discursuri inculte, intr-o limba engleza stalcita, care au facut ocolul lumii virtuale, ca exemplu de prostie extrema la nivelul cel mai inalt al politicii europene. Harnicia sa notorie - cele 1387 de activitati in forurile europene cu care se lauda EBA - este un exemplu de harnicie a prostiei: inutila si fara un scop masurabil. Gigi Becali la fel. Si exemplele pot continua.

IMPLICATI-VA! STRANGERE SEMNATURI PROMOVARE / VOLUNTARIAT

Am nevoie de sustinerea vostra pentru a ma lupta, la Bruxelles, pentru a pune pe agenda europeana interesele Romaniei. Un candidat independent pentru Parlamentul European are nevoie de cel putin 100.000 de semnaturi de sustinere pentru inregistrarea candidaturii. Va rog sa trimiteti listele cel tarziu la sfarsitul fiecarei luni (cel tarziu pe 15 martie) la adresa: Telesource SRL, Str. Mures 143, 300778, Timisoara sau la Biroul Central al Candidatului Radu Golban, Bucuresti, Str. Sf Vineri nr. 29, sect. 3, BECTRO CENTER, et. 2, AGVA LIMITED Romania.

Alaturat, gasiti formularul pentru completare! (ATENTIE - completat pe hartie si nu online!!!).

formularRaduGolban.pdf

*

Sunt gata sa lupt la Bruxelles pentru Romania si romani, si am sase mari prioritati:

G - Germania trebuie sa isi plateasca datoria la Romania

In 2010 am facut dezvaluirea spectaculoasa dar riguros documentata ca Germania are o datorie istorica fata de Romania, de peste 18 miliarde de euro. Daca ar avea acesti bani, Romania nu ar mai avea motive sa se imprumute mai departe, la Fondul Monetar International.

O - Organizarea Romaniei pe baze sanatoase: modelul elvetian Romania e de peste 20 de ani intr-o continua tranzitie, care ne-a obosit pe toti. Avem nevoie de un model de tara, de un model national. Cred ca Romania poate deveni o Elvetie a Estului, un factor stabilizator, de democratie, echilibru si prosperitate, atat pentru noi, cat si pentru regiune.

L - Libertatea romanilor de a fi stapani in tara lor. Ceea ce se intampla cu retrocedarile abuzive catre straini nu e normal. Romanii merita sa fie proprietari, nu chiriasi in tara lor. Politica abuziva prin care sunt restituite sute de proprietati in Transilvania, de care beneficiaza, in special, Forumul Democrat al Germanilor din Romania, Biserica Catolica, Biserica Evanghelica si ungurii din Transilvania, genereaza cheltuieli "colosale" pentru buget pentru ca, astfel, statul devine chirias in scoli, spitale si universitatii.

B - Blocarea erodarii statului si a refeudalizarii tarii. Eu nu mai vreau baroni locali care sa taie si sa spanzure cand vor ei, care comanda deseori partidelor la Bucuresti. Avem nevoie de o regionalizare dupa cele mai bune modele si practici europene, nu de refeudalizarea Romaniei. Avem nevoie de gospodari moderni, de manageri competenti, nu de smecheri cu idei feudale. Nu "mergem inainte ca inainte era mai bine"; nu era!

A - Atragerea de bani europeni, fara furturi si ineficienta

Romania are un numar mare de miliarde de euro de atras, in fonduri europene, de la Uniunea Europeana. E dreptul nostru, de care unii hoti si incompetenti si-au batut joc. Avem nevoie de proceduri simple si clare ca romanii sa poata atrage banii europeni, si de un control adecvat care sa previna furtul.

N - Natiunea trebuie sa iasa din  pasivitate, nu suntem colonie!

Dupa cum bine spunea Petre Tutea, statul roman actual nu apara bogatiile tarii si nu garanteaza munca natiunii. Eu cred ca romanii trebuie sa ridice capul si sa spuna clar si raspicat ca asa nu mai merge: nici la Bucuresti, nici la Bruxelles. Gata cu bataia de joc, gata cu mirajul Uniunii Europene. Meritam sa fim tratati ca parteneri egali in plan european si meritam o clasa politica mai buna, care sa ne reprezinte cu adevarat, la Bucuresti.

Impreuna vom face dreptate! Romania, romanii merita sa fie reprezentati cu adevarat.

.

Radu Golban.

1 comentariu2807 vizualizări17 februarie 2014




rss 2.0
rss 2.0