Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
S-A INCHEIAT DEFINITIV CARIERA POLITICA A LUI VADIM CORNELIU TUDOR IN PARTIDUL ROMANIA MARE !

Cel mai mare actor politic din ultimii 24 de ani, alogenul Vadim Corneliu Tudor si-a incheiat definitiv si irevocabil cariera politica in Partidul Romania Mare ! Acesta este adevarul care trebuie cunoscut si respectat de catre membrii si simpatizantii PRM, precum si de mass-media.

Congresul extraordinar al PRM, desfasurat la Alba Iulia, in 27 iulie 2013, l-a exlus din partid pe numitul Vadim Corneliu Tudor, fostul presedinte al PRM , pentru grave incalcari ale Statutului PRM, inclusiv pentru neplata cotizatiei de membru de partid. De atunci, din 27 iulie 2013 numitul Vadim Corneliu Tudor nu are nicio calitate legala si statutara in Partidul Romania Mare ! Fiind convins de justetea Hotararii Congresului PRM de la Alba Iulia, numitul Vadim Corneliu Tudor nu a atacat Hotararea de excludere a sa din PRM si ca atare aceasta nu a fost anulata de nicio instanta judecatoreasca prin pronuntarea unui hotarari judecatoresti irevocabile, in termen legal. Ca urmare, VC Tudor nefiind membru al PRM, din 27 iulie 2013 nu poate fi legal si statutar presedinte al Partidului Romania Mare, asa cum se autointituleaza sau cand vorbeste singur in fata oglinzii. Pe cale de consecinta, el nu poate candida pe listele PRM la alegerile pentru Parlamentul European si nici nu poate legal sa depuna lista cu candidatii PRM pentru alegerile din 25 mai 2014. Aceasta lista, insotita de peste 200.000 de semnaturi de sustinere a candidatilor PRM va fi depusa, pana la 25 martie a.c., de conducerea partidului aleasa la Congresul extraordinar al PRM de la Alba Iulia.

Legal si statutar, conducerea PRM aleasa la Congresul de la Alba Iulia este singura care poate depune lista de candidati ai PRM la alegerile europarlamentare.

La 20 iulie 2013, VC Tudor (sfatuit de cativa apropiati care i-au grabit sfarsitul politic) a organizat la Bucuresti un asa-zis Consiliu National al PRM cu delegati adunati din cateva judete si nu cu participarea  membrilor Consiliului alesi la Congresul al V-lea al PRM, din anul 2010. Pe loc, adunarea respectiva (la care nu se stie cine a participat) a fost transformata in Congres extraordinar al PRM care a ales, fara buletine de vot, noua asa-zisa conducere a PRM, in frunte cu VC Tudor. Cu cele cateva documente ale acestor adunari nestatutare, VC Tudor a solicitat Tribunalului Municipiului Bucuresti sa constate legalitatea realegerii sale ca presedinte al PRM.

Conducerea PRM aleasa de Congresul extraordinar de la Alba Iulia  a depus la Tribunalul Municipiului Bucuresti o cerere de interventie principala in legatura cu adunarile organizate de VC Tudor in 20 iulie 2013, desfasurate cu incalcarea Legii partidelor politice si a Statutului PRM.

 Tribunalul Municipiului Bucuresti, prin pronuntarea Sentintei civile nr.40/P din 18 noiembrie 2013 (anexata) a admis cererea conducerii PRM aleasa la Alba Iulia, precum si cererile de intervetie accesorie formulate de catre doamnele Teodora Condruz si Angela Mihaela Balan, respectiv a respins cererea de chemare in judecata formulata de catre Corneliu Vadim Tudor. Prin aceasta hotarare judecatoaresca, Tribunalul Municipiului Bucuresti a stabilit ca adunarile organizate de VC Tudor in 20 iulie 2013 au fost nelegale si nestatutare.

Tribunalul Municipiului Bucuresti a stabilit ca de la 20 iulie 2013, Vadim Corneliu Tudor nu mai este presedinte al PRM ! Impotriva acestei sentinte, VC Tudor a declarat apel, care trebuia motivat in cel mult 30 de zile. La 30 ianuarie 2014 , Curtea de Apel Bucuresti i-a solicitat lui VC Tudor, printr-o comunicare scrisa transmisa acestuia la adresa de domiciliu, sa depuna in maxim 10 zile calendaristice, sub sanctiunea decaderii, motivele apelului si dovada achitarii taxei de timbru in valoare de 150 lei. Pana in ziua de 14 februarie a.c., VC Tudor nu s-a conformat dispozitiilor instantei. Pe cale de consecinta, Curtea de Apel Bucuresti este obligata, conform dispozitiilor Noului Cod de procedura civila, sa procedeze la respingerea apelului declarat de VC Tudor ca netimbrat si nemotivat. Astfel, Sentinta civila nr.40/P/2013 va deveni irevocabila si numele lui VC Tudor va fi radiat, in curand, din Registrul partidelor politice, din functia de presedinte a PRM incepand cu data de 20 iulie 2013.

Incercand sa pacaleasca electoratul, numitul VC Tudor, exclus din PRM, refuza sa recunoasca Sentinta civila nr.40/P/2013 si sustine ca el este in continuare presedintele partidului. El arata telespectatorilor singurului post de televiziune la care mai este invitat ca pe baza unei Sentinte civile a Tribunalului Bucuresti (care a fost atacata, in termen legal, de actuala conducere a PRM la Curtea de Apel Bucuresti) a fost presedinte al Partidului pana la data de 20 iulie 2013. Intentionat, VC Tudor uita sa precizeze aceasta data.

Stiind ca este cercetat in mai multe dosare penale pentru faptele grave savarsite ca eurodeputat si in vremea in care era presedinte al PRM, numitul VC Tudor este disperat si incearca sa-i pacaleasca pe domnii George Becalli (care are interdictie de a candida la alegerile din urmatorii ani) si Dan Diaconescu de mari sume in lei si valuta pentru promisiunea ca-i face eurodeputati la televizor, pe lista sa personala. Alte partide politice nu-i ofera lui VC Tudor nici macar ultimul loc pe listele lor electorale. VC Tudor nu are curajul sa candideze ca independent la alegerile din 25 mai a.c., neputand strange cel putin 100.000 de semnaturi pentru sustinerea sa. In aceasta situatie, numitul VC Tudor curteaza, la televizor, viitoarea Alianta a Romilor. 

Facatorii de sondaje si manipulatorii de opinie sunt rugati sa respecte realitatea faptica si juridica, respectiv VC Tudor a fost presedinte al PRM pana la 20 iulie 2013 si membru al PRM pana la  27 iulie 2013, data de la care a fost exclus din partid de Congresul extraordinar al PRM.

Solicitam mijloacelor de informare in masa, publice si private, sa tina seama de prevederile articolului 31, aliniatul 4 din Constitutia Romania, care le obliga "sa asigure informarea corecta a opiniei publice."

In incheiere, repetam ca Tribunalul Municipiului Bucuresti a decis ca numitul Corneliu Vadim Tudor a fost presedinte al PRM pana la 20 iulie 2013, iar Congresul PRM de la Alba Iulia l-a exclus din partid pe acesta in data de 27 iulie 2013. Sentinta civila nr.40/P/2013 a Tribunalului Municipiului Bucuresti urmeaza sa fie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti in urma respingerii apelului lui VC Tudor ca netimbrat si nemotivat.

 

 

Dr.Gheorghe Funar - Presedintele Partidului Romania Mare

 Cluj-Napoca, 17 februarie 2014.

 

.


Foto - arhiva Bistritanews.ro

0 comentarii2863 vizualizări18 februarie 2014
rss 2.0
rss 2.0