Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Solutii pentru o buna insertie a muncitorilor romani pe piata muncii din Germania.

Doina PANA, ministru delegat pentru Dialog Social, a avut o intalnire de lucru cu o delegatie a Federatiei Sindicatelor din Germania.
              Intalnirea a avut loc la data de 19 februarie 2014. Scopul principal al evenimentului a fost identificarea de solutii pentru o buna insertie a muncitorilor romani  pe piata muncii din Germania. In acest context, doamna ministru Doina PANA a apreciat  favorabil implicarea sindicatelor si autoritatilor germane in demersurile de informare a romanilor care doresc sa munceasca in Germania, in scopul prevenirii exploatarii si a abuzurilor la adresa acestora.

               Partenerii germani au remarcat rolul benefic al fortei de munca provenind din Romania pe piata muncii din Germania, argumentat cu informatii din piata muncii si date statistice, care pun in evidenta contributia notabila a muncitorilor romani la progresul economiei germane.

               "Apreciez aceste afirmatii pe care le faceti si consider ca o voce ca a dumneavoastra poate duce la o schimbare de mentalitate in societatea germana in privinta migratiei fortei de munca. Cum migratia fortei de munca in Uniunea Europeana este fireasca, partenerii sociali sunt datori sa caute impreuna solutii pentru a amplifica efectele  benefice ale acestui fenomen. Guvernele, sindicatele, patronatele, societatea civila, prin eforturi concertate, pot ajunge la a transforma principiul liberei circulatii a fortei de munca, in sensul filosofiei care sta la baza constructiei europene, intr-o sursa de prosperitate, progres economic si integrare", a remarcat doamna ministru Doina PANA.

               Partile au convenit continuarea si intensificarea dialogului in interesul romanilor care muncesc sau intentioneaza sa munceasca in Germania. 

               Cabinet ministru delegat pentru Dialog Social.

0 comentarii2163 vizualizări19 februarie 2014




rss 2.0
rss 2.0