Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Tezaurul Romaniei: lucruri pe care Bruxelles-ul nu ar vrea sa le aflati.

Un secol de zvonuri peste o tacere de aur: soarta Tezaurului Romaniei este, probabil, unul dintre cel mai bine pastrate secrete ale istoriei scolului trecut. Acel gen de secret al unei istorii in care curge mai mult sange decat cerneala.
Insa atat cat a spus cerneala in tratatele de pace din ragazul dintre razboiae ar fi suficient pentru un cercetator atent ca sa reconstituie traseul aurului, cu totul neasteptat, pe care il veti regasi in cronologia din ancheta pe care am initiat-o. Studiind problema datoriei istorice a Germaniei fata de Romania de 18 miliarde de euro, am gasit in arhive o conexiune cu totul neasteptata in alt dosar nerezolvat al istoriei: profesorul universitar si diplomatul german Ernst Jäckh (1875-1959) scrie in Memoriile sale "Der goldene Pflug. Lebensernte eines Weltbürgers" (Stuttgart 1954, p. 382) ca Romania a cedat aurul sau Germaniei prin Tratatul de Pace de la Bucuresti din 7 mai 1918. Iata, raspunsul poate fi gasit nu exclusiv la Moscova, ci chiar in inima Europei, la Bruxelles. Daca ne-am afla intr-un roman de Agatha Christie, poate chiar in "Orient Express", am exclude din start ipoteza ca cele 93.400 kg aur incarcate in vagoane intr-un decor iarna ar putea fi, in continuare, la Moscova. Voi demonstra, intr-o serie de articole, care completeaza si duc mai departe datele prezentate aici, povestea reala a traseului Tezaurului: Rusia - Germania - Franta. O istorie pe care Bruxelles-ul nu ar dori ca romanii sa o cunoasca.

Citeste intregul articol la linkul de mai jos:
http://www.cotidianul.ro/tezaurul-romaniei-lucruri-pe-care-bruxelles-ul-nu-ar-vrea-sa-le-aflati-232466/

Daca crezi ca efortul meu - fie pentru un adevar istoric - merita semnatura ta, ca sa pot sa-mi inregistrez candidatura la europarlamentare, te rog sa accesezi linkul de mai jos:
http://radugolban.ro/europarlamentare-semneaza


Cele bune,
Radu Golban.

 

1 comentariu2660 vizualizări21 februarie 2014
rss 2.0
rss 2.0