Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Moldova, prima tara din est, fara vize in UE.

Parlamentul European va vota in plen, joi, 27 februarie 2014, liberalizarea vizelor de calatorie pentru cetatenii Republicii Moldova. Astfel, cetatenii moldoveni, posesori ai unui pasaport biometric, vor putea calatori liber, oriunde in Schengen, timp de 90 de zile intr-o perioada de 180 de zile. In urma votului de joi, Republica Moldova va deveni prima tara din vecinatatea estica a Uniunii Europene care beneficiaza de un regim liberalizat de vize.

 Raportorul grupului PPE pentru aceasta propunere, europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu, a declarat:

 "Din aceasta vara, moldovenii vor avea aceleasi drepturi ca romanii in ceea ce priveste libertatea de circulatie in UE. Sunt convins ca plenul Parlamentului European va vota cu larga majoritate liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova. Acesta este rezultatul eforturilor depuse de guvernarea pro-europeana de la Chisinau in ultimii ani si va avea un efect pozitiv pentru cetateni, mediul de afaceri si pentru imaginea de ansamblu a Republicii Moldova. Ma bucur si ii felicit. Vom lucra in continuare pentru a ne asigura ca si parafarea Acordului de Asociere UE- Republica Moldova se va face in cel mai scurt timp posibil."

 

 Nota catre editori: Eurodeputatul PDL Marian-Jean Marinescu a fost, anterior, raportor al Parlamentului European pentru propunerea de simplificare a procedurii de eliberare a vizelor pentru cetatenii moldoveni, adoptata anul trecut.

 

0 comentarii2359 vizualizări23 februarie 2014
rss 2.0
rss 2.0