Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 22 Februarie 2024 - 14587
PMP ii cere lui Victor Ponta sa depuna mandatul inainte de a veni in Parlamentul Romaniei.

Partidul Miscarea Populara i-a cerut, astazi, 3 martie a.c., premierului Victor Ponta sa-si depuna mandatul, ca o consecinta a destramarii USL, alianta legitimata in 2012 de cetateni sa desemneze premierul si sa formeze Guvernul. Aceasta este una dintre pozitiile adoptate, luni, de Colegiul Executiv National al Partidului Miscarea Populara, prezentate intr-o conferinta de presa de presedintele partidului, Eugen Tomac, si de deputatul Elena Udrea.

Partidul Miscarea Populara considera ca Victor Ponta ocupa ilegitim functia de prim-ministru, iar demisia acestuia se impune atat din punct de vedere moral, cat si legal.

"Conform Articolului 103 din Constitutie, primul ministru este desemnat de Presedinte si este propus de partidul sau alianta care castiga alegerile, in acest caz, fiind vorba de USL, o alianta care nu mai exista. Victor Ponta ocupa ilegitim functia de prim-ministru. Negocierile sale cu diverse partide pentru a forma un nou guvern si pentru a obtine majoritatea in Parlament sunt ilegitime", a declarat deputatul Elena Udrea. Aceasta a precizat, totodata, ca "nu este vorba despre o remaniere guvernamentala, ci despre o noua investitura, iar premierul Ponta trebuie sa-si depuna mandatul si sa respecte dreptul constitutional al Presedintelui Romaniei de a nominaliza un nou prim-ministru."

Deputatul Elena Udrea a adaugat ca PMP va sustine o initiativa de contestare la Curtea Constitutionala a unei eventuale hotarari a Parlamentului de investire a noului guvern. De asemenea, deputatul PMP a subliniat ca negocierile PSD cu UDMR si PPDD au fost si raman imorale.

In acelasi timp, PMP i-a cerut demisia si presedintelui Senatului, Crin Antonescu, pe care a obtinut-o ca urmare a sustinerii de catre USL.

PMP a mai luat decizia de a semna motiunea simpla a democrat liberalilor, chiar daca, in trecut, cele doua motiuni simple, lansate de PMP si care vizau demisia a doi ministri pentru incompetenta si indiferenta in cazul Apuseni, nu s-au bucurat de sprijinul colegilor din opozitie. 

Tot in sedinta de astazi, conducerea PMP a decis procedura pentru alcatuire a listei de candidati pentru alegerile europarlamentare. Presedintele PMP, Eugen Tomac, a anuntat ca in doua saptamani, se va sti exact cine se va afla pe aceasta lista.

 

 

3 martie 2014

Departamentul de Comunicare al PMP

www.pmponline.ro

0 comentarii2681 vizualizări03 martie 2014
rss 2.0
rss 2.0