
PROTOCOL pentru constituirea Aliantei Electorale PSD - UNPR - PC formata din PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT (PSD), UNIUNEA NATIONALA PENTRU PROGRESUL ROMANIEI (UNPR) si PARTIDUL CONSERVATOR (PC). PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT (PSD), cu sediul in Bucuresti, Sos. Kiseleff nr. 10, sector 1, inregistrat la Tribunalul Municipiului Bucuresti cu nr. 6/P/2003, reprezentat prin Victor Viorel Ponta, in calitate de Presedinte,
UNIUNEA NATIONALA PENTRU PROGRESUL ROMANIEI (UNPR), cu sediul in Bucuresti, str. Gheorghe Bratianu nr. 7, sector 1, inregistrat la Tribunalul Municipiului Bucuresti cu nr. 48/2010, reprezentat prin Gabriel Oprea, in calitate de Presedinte,
PARTIDUL CONSERVATOR (PC), cu sediul in Bucuresti, str. Muzeul Zambaccian nr. 17, sector 1, inregistrat la Tribunalul Municipiului Bucuresti cu nr. 25/P/2005, reprezentat prin Daniel Constantin, in calitate de Presedinte,
HOTARASC
Infiintarea Aliantei Electorale cu denumirea "Alianta Electorala PSD - UNPR - PC" cu denumirea prescurtata "PSD - UNPR - PC".
PROTOCOL
CAPITOLUL I. ALIANTA ELECTORALA
ART. 1. CONSTITUIREA ALIANTEI ELECTORALE
Se constituie la nivel national Alianta Electorala dintre Partidul Social Democrat (PSD), Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) si Partidul Conservator (PC) numita in continuare ALIANTA, pentru participarea la scrutinul organizat in anul 2014 pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European.
Alianta este reprezentata legal astfel: din partea Partidului Social Democrat de catre Victor Viorel Ponta in calitate de presedinte, din partea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei de catre Gabriel Oprea in calitate de presedinte si din partea Partidului Conservator de catre Daniel Constantin in calitate de presedinte.
ART. 2. DENUMIRE
Denumirea Aliantei este: Alianta Electorala PSD - UNPR - PC, denumire prescurtata PSD - UNPR - PC.
ART. 3. SEDIUL
Sediul ALIANTEI este in Bucuresti, sectorul 1, Sos. Kiseleff nr. 10.
ART. 4. Semnul electoral al Aliantei va fi stabilit si depus in conformitate cu prevederile legale.
ART. 5. DECIZIILE ALIANTEI
Deciziile ALIANTEI sunt obligatorii pentru toti membrii si organizatiile fiecarui partid.
Eventualele contradictii dintre PARTIDE se supun discutiei Consiliului de Coordonare al Aliantei pentru a fi rezolvate amiabil.
CAPITOLUL II. OBIECTIVELE ALIANTEI
ART. 6. OBIECTIVELE ALIANTEI SUNT:
6.1. Participarea impreuna, in cadrul Aliantei, la scrutinul organizat in anul 2014 pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European.
6.2. Castigarea unui numar cat mai mare de mandate la alegerile pentru Parlamentul European organizate in anul 2014.
6.3. Europarlamentarii Aliantei Electorale PSD - UNPR - PC vor face parte din Grupul S&D din Parlamentul European si vor desfasura activitati in cadrul acestuia pe toata durata mandatului.
6.4. Sustinerea candidatului PES la Presedintia Comisiei Europene, in persoana domnului Martin Schulz.
6.5. Sustinerea altor candidaturi ale PES la nivel european.
6.6. Sustinerea strategiei de afirmare si de aparare a intereselor Romaniei in structurile europene, promovarea politicii externe a Romaniei consacrata dezvoltarii relatiilor cu statele membre ale UE si nu numai.
6.7. Colaborarea, consultarea si stabilirea actiunilor comune in cadrul activitatilor din Parlamentul European, Parlamentul Romaniei, Guvernul Romaniei si la nivelul administratiei publice locale.
CAPITOLUL III. MODALITATI DE COLABORARE ALE ALIANTEI ELECTORALE
ART. 7. CONSILIUL DE COORDONARE
7.1. La nivel national se constituie Consiliul de Coordonare (C.C.) al ALIANTEI compus din cate 3 membri, din partea fiecarui partid. Presedintii partidelor componente ale Aliantei sunt membrii de drept ai Consiliului de Coordonare.
7.2. Organele de conducere nationale ale celor trei partide isi pot inlocui reprezentantii in Consiliul de Coordonare, respectand art. 7.1.
7.3. Consiliul de Coordonare este competent sa hotarasca asupra oricaror probleme legate de executarea prevederilor PROTOCOLULUI si functionarea ALIANTEI.
7.4. Consiliul de Coordonare are urmatoarele atributii:
7.4.1. Aproba CALENDARUL COMUN de actiune al Aliantei pentru campania electorala privind alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European in anul 2014.
7.4.2. Numeste mandatarul/mandatarii financiar/i al/ai Aliantei la nivel national.
7.4.3. Mediaza conflictele dintre structurile judetene ale partidelor membre ale Aliantei.
7.4.4. Aproba lista de candidati ai Aliantei la alegerile pentru Parlamentul European organizat in anul 2014 pe baza propunerilor fiecarui partid.
7.4.5. Lista finala de candidati ai Aliantei se depune la Biroul Electoral Central sub semnatura reprezentantilor legali ai Aliantei Electorale.
7.4.6. Solutioneaza orice alte probleme legate de aplicarea prezentului protocol.
7.5. In Consiliul de Coordonare hotararile se iau prin votul majoritatii simple a celor prezenti.
7.6. Consiliul de Coordonare se va intruni ori de cate ori este necesar.
7.7. Pentru exercitarea atributiilor sale Consiliul de Coordonare emite hotarari.
7.8. Intrunirile Consiliului de Coordonare se pot desfasura numai in prezenta a cel putin un reprezentant al fiecarui partid.
ART. 8. SECRETARIATUL GENERAL AL ALIANTEI
8.1. Pentru pregatirea si intocmirea documentatiei necesare organizarii si desfasurarii activitatii Consiliului de Coordonare si a campaniei electorale se infiinteaza Secretariatul General al Aliantei.
8.2. Secretariatul General al Aliantei va fi asigurat de Secretariatul General al PSD.
ART. 9. PROCEDURA DE DESEMNARE A CANDIDATILOR
9.1. Numarul de candidati si ordinea pe lista de candidati ai fiecarui partid politic component vor fi stabilite in baza negocierilor politice.
9.2. Partile semnatare se angajeaza ca, pe baza cercetarilor sociologice si a consultarilor politice la nivelul conducerilor partidelor sa identifice si sa propuna candidatii cu cele mai mari sanse de a castiga.
9.3. Candidatii care urmeaza sa fie inclusi in lista de candidati a Aliantei vor fi desemnati de fiecare partid politic component al Aliantei in parte, in baza prevederilor statutare, si vor fi comunicati C.C. sub semnatura presedintelui partidului politic.
9.4. UNPR si PC vor desemna cate trei candidati, respectiv cate un candidat in primele zece pozitii, cate un candidat intre pozitiile 11-20 si cate un candidat intre pozitiile 21-32.
ART. 10. ECHIPA DE CAMPANIE ELECTORALA
10.1. Echipa centrala de campanie este condusa de Coordonatorul national, desemnat de PSD, si cate un Coordonator adjunct desemnat de UNPR si PC. Componenta Echipei centrale de campanie este desemnata de Alianta.
10.2. La nivel judetean, de sector al municipiului Bucuresti, la nivelul municipiului Bucuresti si la nivelul Diasporei, Echipa de campanie este constituita din coordonatorul de campanie, persoana desemnata din partea PSD si cate un coordonator adjunct desemnat de partidele UNPR si PC.
10.3. Coordonatorii vor intocmi, impreuna cu candidatii si cu acordul conducerii partidelor componente ale Aliantei un Calendar comun de campanie al candidatilor.
10.4. Bugetul campaniei electorale la nivel national se propune de catre Echipa centrala de campanie si se aproba de catre Consiliul de Conducere al Aliantei.
10.5. Bugetul se constituie din contributii ale candidatilor, precum si din contributii ale partidelor componente ale Aliantei, proportional cu numarul de candidaturi depuse.
10.6. Partidele politice componente ale Aliantei vor intreprinde toate demersurile necesare pentru implicarea membrilor acestora in campania electorala, conform strategiei prezentate de Echipa centrala de campanie.
Prezentul PROTOCOL s-a redactat in 6 exemplare originale de valoare juridica egala.
Data:
Semnatari:
Partidul Social Democrat
Victor Viorel PONTA Presedinte PSD |
Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei
Gabriel OPREA, Presedinte UNPR
|
Partidul Conservator
Daniel CONSTANTIN, Presedinte PC |
http://bit.ly/1geS4jm
0 comentarii | 112 vizualizări | 08 martie 2014 |